О феномену "Пријовић" говорио је и чувени монах Арсеније Јовановић, те се у својој беседи осврнуо управо и на њен успех.

Фото: АТА имагес

 

 

Игуман манастира Рибница код Мионице је познат по томе да углавном има негативно мишљење о популарној култури и то пре свега о музици, коју радо коментарише у својим бесадама. Иако је и сам пре тридесетак и више година био је у епицентру црног таласа југословенског рокенрола, Арсеније се након замонашења потпуно окренуо против рокенрола, електронске музике, али и народњака.

Један део своје беседе је посветио управо феномену Александре Пријовић.

Фото: Јутјуб принтскрин/SPUTNJIK SRBIJA

 

 

- Сада се направила нека комбинација градских народњака. Ту је главни представник Цеца и њена ученица и њен клон Александра Пријовић. Потпуно изостаје било какав бунт, било какав социјална критика. Само тело. Значи сада се турбофолк и забавна музика сублимирају у један правац и то је тај нови правац. Тај правац није сеоски, он је сељачки. Значи када је неко сељачина, то не значи да је са села. Сељачина може да буде и професор универзитета. Ти на селу имаш такву господу да се запрепастиш. Та сељачка новокомпонована музика је нажалост преправила читаву Југу и шире. Сви лудују за њом.

 

 

- Кажу Александра напунила пет арена у Загребу. То Оливер Драгојевић да устане из мртвих не би успео. Мени су њу похвалили као она је јако пристојна. Ја сам пожелео да видим ту пристојност. Помислио сам да можда ми Срби имамо неки позитиван утицај на браћу Хрвате. Јаој, када сам ја то видео. Пристојна, а у неком тесном, кожном костиму где се сваки набор њеног згодног, младог женског тела види. Она изгледа као нешто из научно фантастичних филмова. Како то може да буде пристојно? - сматра монах.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: