Педесетједногодишња Рут ДиРиенцо-Вајтхед проглашена је кривом за убиство првог степена раније ове седмице због убиства сина Метјуа Вајтхеда (11) у њиховој кући прошлог априла.

Полиција је позвана у кућу у Хоршаму након што га је Метјуов отац пронашао мртвог, а мајка се породичним аутомобилом одвезла на плажу.

На фотографијама се види како је теренац остао делимично потопљен у воду, а кривична пријава открива да су полицајци пронашли црни мушки каиш за одећу на поду возила.

Полиција је затим пронашла мајку како лута улицама пре него што је приведена.

Полицији је признала злочин и рекла да не жели да њен син одраста са финансијским проблемима њихове породице, одлучивши да га задави у сну, пише 6абц.

За Philadelphia Inquirer рекла је да је дечак стално плакао због тога.

Отац дечака за то време спавао је у другој соби, што није било неуобичајено, рекао је. Пред судом је, пишу, љутито гледао у супругу. Њени адвокати тврдили су да је она задавила сина јер је имала "прекид филма" због финансијских и породичних проблема, те да је осећала како је поштедела свог сина болног живота. Експерти су наводно потврдили да је жена у то време боловала од депресије.

Са друге стране, тужиоци су тврдили да је убиство било с предумишљајем, рекавши да је она извршила бројне онлајн претраге како да задави некога и да је истраживала менталне болести које наводе жене да убијају сопствену децу.

Такође су рекли да је мајка, која је радила као продавац некретнина, окривила свог мужа за финансијске проблеме породице и да је била мотивисана да убије због беса и из освете.

Приликом изрицања осуђујуће пресуде у четвртак, судија је одбио да прихвати менталну болест као одбрану.

БОНУС ВИДЕО: