У Нишу се вечерас догодила тешка саобраћајна несрећа када је возач црвеног аутомобила марке "пежо" изгубио контролу над возилом, прешао у супротну траку и закуцао се у паркирано возило. Како су сведоци језиве несреће рекли за "Блиц", возач који је изазвао хаос је бежао од полиције јер је претходно у кружном току направио удес.

"Пукло је као бомба. Истрчала сам напоље и видела да су се људи окупили. Црвени ауто се димио. Свуда су делови челичне ограде која је постављена између две траке. Чудо је да нико није погинуо", рекао је један продавац.

Аутомобил је, како каже радница из оближњег локала, улетео у заштитну ограду и све је покидао. За њим су одмах стигла и два полицијска аутомобила.

"Чуо се само јак тресак. Црвени ауто је улетео у заштитну ограду и све је покидао. Прешао је у супротну траку и ударио у једно возило. За њим су одмах дојурила два полицијска аутомобила под ротацијом. Изгледа да је негде већ направио неки удес, па да је бежао", навела је она.

На сву срећу, повређених нема. Један Нишлија каже да на овом месту увек има мале деце која шетају са родитељима.

"Много среће су сви имали. Могао је да налети на неко возило из супротног смера или да делови челичне ограде убију неког на место, да су га погодили. Овде увек има много људи који иду у Парк Светог Саве сами или са децом. Шта је могло да се деси не смем ни да помислим", каже он.

Очевици кажу да је возач који је изазвао несрећу једва стајао на ногама. Не знају да ли је то од шока и адреналина или због алкохола.

"Тако је пукло да сам мислила да се руши зграда. Могао је да убије неког, чудо да нико није повређен", рекла је друга продавачица.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: