Аутор је девет књига, али је члан Удружења књижевника Србије постао тек када је, на наговор другова књижевника, написао молбу на стоној салвети. Због провокативних друштвених и политичких текстова, често је био предмет многих контроверзи. За последњу књигу поезије "Пусто острво" добио је награду академије Иво Андрић. Пре две године овај рођени Чачанин постао је Почасни грађанин Чачка, града у чију је част препевао песму Ласт Траин то Цларксвилле групе "Манкис" у хит "Задњи воз за Чачак"....

Борисав Бора Ђорђевић (71) и његова "Рибља чорба" нашли су се и у уџбенику "Музичка култура" за осми разред основне школе, у коме пише да је "Рибља чорба" једна од најпознатијих рок група Србије и некадашње Југославије, а да се њихова песма "Погледај дом свој анђеле" убраја у најбоље рок песме ових подручја.

Фото: АТА имагес

 

 

Стицајем околности, отказани новогодишњи концерти у Нишу и Бору услед јаког запаљења плућа и интервју који је Бора Чорба дао Мири Адањи Полак, довели су у заблуду многе да помисле да је отписан. Није ово први пут да га отписују. Да се не предаје, а нарочито не због "тамо неке кијавице", сведочи и предстојећи концерт 17. фебруара у Трнави, први у 45 година дугој каријери "Рибље чорбе" који ће бити одржан у Словачкој.

У великом празничном интервјуу за "Вечерње новости" (можете га прочитати на ОВОМ линку), Бора је одабрао три најбоље песме у историји.

Мојих топ три свих времена

Можете ли да нам наведете ваших топ три песама свих времена?

- Не могу. Има толико сјајних песама да не могу да се одлучим за само три. Рецимо, на прву лопту, "Стоунси" и Wилд Хорсес, "Битлси" и Тхе Фоол он тхе Хилл и "Чорба" и "Погледај дом свој анђеле".

(Вечерње новости)

БОНУС ВИДЕО: