- Лекари који су стигли на лице места наставили су са мерама реанимације које су лекари колоније већ обезбедили. И спроводили су их више од пола сата. Међутим, пацијент је преминуо - рекао је саговорник агенције.

Екипа Хитне помоћи стигла је до колоније за мање од седам минута, а лекари за два минута.

Екипа хитне помоћи из филијале Градске болнице Лабитнанг отишла је код Наваљног из села Харп, саопштила је прес служба те здравствене установе, прецизирајући да је пут од болнице до колоније мањи од километра.

Наваљном је у фебруару 2021. условна казна у случају проневере средстава Ив Рошеа замењена затворском казном због кршења режима условне казне.

У марту наредне године, Лефортовски суд у Москви осудио га је на девет година затвора максималног обезбеђења због преваре и непоштовања суда (вређање судије који му је судио за клевету ветерана).

У мају 2022. године, Московски градски суд потврдио је одлуку окружног суда, а у јуну Наваљни је пребачен из ИК-2 у казнену колонију максималне безбедности број 6 - обе се налазе у Владимирској области.

У августу је Московски градски суд прогласио Наваљног кривим у другом случају, за стварање екстремистичке организације, и осудио га на укупно 19 година у колонији специјалног режима. 

Након тога, Наваљни је пребачен на издржавање казне у Јамалу - у поправну колонију број 3 "Поларни вук".

Наваљни је преминуо данас у поправној колонији број 3 у Јамало-Ненецком аутономном округу, саопштио је регионални одељење Федералне казнено-поправне службе. 

Како је саопштило одељење, Наваљни се јутрос осећао лоше након шетње, скоро одмах изгубивши свест, а на лице места су одмах стигли медицински радници из установе, позвана је екипа Хитне помоћи и спроведене су све неопходне мере реанимације, које нису дале резултате. 

Узроци смрти се утврђују, а у колонију ће бити послата комисија из централне канцеларије Федералне казнено-поправне службе Русије, наводи руска агенција.

 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".