Н.Б. је рекао да не жели да се оглашава и негодовао је што је позван на телефон.

- Ја сам само посредник у журци која се десила то вече - навео је Н. Б. Након што му је постављено питање, рекао је да ће да одговори надлежним органима и да су га позвали на разговор.

Признао је и да је био у клубу то вече, као и да "не може он да утиче на то ко ће да дође у локал".

- Нисам полицајац који тражи документа. То је била приватна прослава, пиће је купљено у клубу. Деца су само пила као и сва друга деца, нека су попила мало више. Како ја да контролишем неког? - рекао је, а на питање ко је служио деци пиће и ко треба да одговара за то што је алкохол служен малолетној деци је спустио слушалицу.

Против Н. Б. (23) организатора журке у београдском клубу "Синер" биће поднета прекршајна пријава због точења алкохола малолетницима.

Наиме, власник клуба је Н.Б. изнајмио простор, а овај је, према незваничним информацијама, продао између 550-600 улазница, а наводно је, како сазнајемо, изјавио да не зна да ли је међу њима било деце.

Подсетимо, према првим информацијама 26 деце током ноћи примљено на токсикологију ВМА због алкохолисаног стања, међу њима је њих 12 било у тешком алкохолисаном стању са до чак 2,8 промила алкохола у крви, рекао је јутрос доктор Хитне помоћи ВМА, примаријус др Иван Лековић. Оно што је посебно шокирало лекаре, то је да су многи имали мање од 15 година. Међутим, касније се сазнало да је укупан број деце која су завршила на токсикологији чак 33!

Након тога појавила се информација да су деца у ноћном клуб "Синнер" у Париској улици 1а масовно отрована шпиритусом, и да су ова деца збринута на ВМА заправо из тог клуба и довезена на токсикологију.

Блиц је потом сазнао да је Више јавно тужилаштво у Београду формирало предмет ради утврђивања свих околности случаја тровања деце у ноћном клубу.

Током ноћи испред клуба биле су јаке полицијске снаге, кола хитне помоћи и унезверена деца. Огласили су се из клуба, и на Инстаграм страници објавили да је клуб то вече био изнајмљен за приватну прославу.

Поводом овог случаја огласило се и Прво основно јавно тужилаштво у Београду које је наложило ПС Стари град да им достави подробан извештај о томе ко је организовао журку на којој је дошло до тровања лица, међу којима највећи број малолетних лица, сазнаје "Блиц".

На линкуј који следи погледајте ко је власник клуба "Синнер" и зашто се на отварању окупила читава естрада.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".