Легендарна југословенска глумица, Милена Дравић, остала је упамћена по својој лепоти и непоновљивом дару за глуму. Поред беспрекорне глумачке каријере, покојна глумица запаћена је и по великој љубави са Драганом Гагом Николићем са којим је била до последњих дана.

 

Фото: Архив Новости

 

 

Били су један од омиљених парова, а у срећном браку били су читавих 45 година. Ипак, оно што је јавности мало познато је то да је славна глумица пре Гаге имала још два брака. Један од првих који је освојио срце тада младе Милене Дравић био је редитељ Пуриша Ђорђевић који је преминуо у 99. години.

- Највећа љубав била ми је Милена Дравић. Та љубав је 1960. прерасла у брак. У то време је била велика звезда. Ишли смо из филма у филм. Али кад сам приметио да јој сметам и да по много чему нисам човек за њу, пријатељски смо се развели - рекао је својевремено Пуриша Ђорђевић.

Фото: Танјуг/Раде Прелић/Архив Новости/М.Коковић

 

 

У једном интервјуу је говорио о љубави са Миленом и признао "да се и даље није опаметио".

- Најважније у животу је да се не плашиш. Ја се никада ничега нисам плашио, блиско ми је оно што је говорио Ниче - није суштина у томе да смо били живи, него како смо живели. Виђам људе који су насмејани и срећни, понекад сретнем и оне богате. Али, и једни и други увек имају страх који не могу да схвате - први се плаше несрећних, јер мисле да је несрећа 'заразна', а богати се, по истом принципу, плаше сиромашних. Човек не сме да се плаши ни кад остане без кинте, ни кад има милионе, ни кад остане без љубави, ни кад има љубав. Љубав је врло важна, нарочито онда кад нас та љубав остави. Дан-данас у пролазу често виђам жену која ме је оставила 1980. Да ли верујете да се од тада још нисам опаметио? Али, од свих жена које сам познавао и које сам волео, још увек једино и највише волим Милену Дравић - рекао је тада Пуриша Ђорђевић за домаће медије и додао:

 - Милена и ја смо кратко били у браку, нисмо имали ни фотографију са венчања. А венчали смо се 1960, у мојој кући у Чачку, и то у кухињи. То је била беда, сиротиња, нисмо имали ни стан у Београду. Али, међу нама речено, мене су све жене које сам волео остављале, сматрајући да више волим филм него њих. И биле су у праву, филм је био и остао моја највећа љубав - испричао је редитељ.

Након тога, Милена је упловила у везу са редитељем Војиславом Коканом Ракоњцем. Њихова љубав крунисана је браком, у коме су били све до његове смрти. Ракоњац је преминуо у 34. години живота, 1969. године.

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

Три године касније, Милена упознаје Гагу Николића и они постају један од најомиљенијих славних парова у бившој Југославији. Љубав са Драганом разбуктала се на снимању филма "Како су се волеле две будале" 1972. године, а упознали су се три године раније, на снимању филма "Хороскоп". Венчали су се у Општини Врачар, а кума им је била глумица Сека Саблић.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: