Драгана Дујовић је 2004. године представљала тадашњу Србију и Црну Гору на избору за Мис Универзума, дуги низ година живи и ради у Мајамију, а прошла је трновит пут до успеха.

Ова лепотица данас живи окружена луксузом у раскошној вили у Мајамију, на обалама залива Бискејн, са супругом Бретом Болтоном, који је један од најбољих хирурга за трансплантацију косе на свету. Пар има троје деце – двојицу синова Луку и Ника и ћерку Нику.

Тешко детињство

Драгана је рођена и одрасла у Новом Саду. По очевој страни је пореклом из Црне Горе, а по мајчиној из Босне и Херцеговине. Њен животни пут није био нимало лак. Штавише, у раном детињству јој је живот нанео тежак и болан ударац.

Њено детињство у насељу Буковац у предграђу Новог Сада обележило је сиромаштво и болест, а затим и смрт оца, која је сломила целу породицу. Када је имала само две године, њеном оцу Драгану је дијагностикован рак који га је брзо покосио. Одрастајући без оца у радничкој породици морала је да се више него њени вршњаци бори како би остварила своје снове.

„Била су то страшна времена. Када се тата разболео, све је почело да се руши, као да је читаву породицу погодила лоша карма. У кући није било топле воде, па смо морали да је загревамо у лонцу на шпорету, како бисмо се туширали. Зими је било још горе, јер нисмо имали грејање. У централној просторији куће налазила се пећ на дрва. Давали смо све од себе да одржимо ватру и ту смо проводили ноћи и заједно спавали, да би нам било топло“, изјавила је једном приликом.

Некадашња манекенка и Мисс Универсе Сербиа 2004. године, Драгана Дујовић, успела је да после рођења својих малишана доведе линију до савршенства смршавши чак 35 килограма.

О највећем губитку говорила је за медије.

„Много је воде протекло од 1986, када нас је мој тата напустио. Заувек ћу га чувати у срцу и својој деци покушати да дочарам какав је диван човек био и припремим их на то да живот није увек лак, те да неке ствари захтевају труд", рекла је једном приликом.

Упркос неизмерном болу, мајка Радмила је настојала да сакрије сузе од ње и њеног старијег брата Дејана, буде им ослонац и да им снаге да наставе напред.

Драгана је завршила Хемијско-технолошку школу и Факултет за менаџмент у Новом Саду.

У интервјуу који је 2004. објављен поводом њеног учешћа на избору за Мис Универзума, Драгана је открила да су јој, након што јој је отац преминуо када је имала само две године, мајка и старији брат помогли да ипак има нормално детињство и да оно што из свог живота издваја као посебно јесте хуманитарни рад за незбринуту децу и друге хуманитарне акције.

Рано ушла у свет моделинга

У свет моделинга ушла је врло рано, већ као тринаестогодишњакиња, када је прихватила понуду да похађа курс у локалној модној агенцији.

Касније је постала дечја инструкторка и подучавала младе особе како да позирају пред камером и да се понашају на модној писти.

Избор за Мис Универзума у Еквадору

Са шеснаест година је Драгана Дујовић први пут учествовала у такмичењу лепоте и била прва пратиља тинејџерске Мис Југославије. Не само физички изглед него и таленат и одлучност помогли су јој да са 18 година представља тадашњу Србију и Црну Гору на избору за Мис Универзума у Еквадору.

Тамошњи медији сврставали су је у фавориткиње међу осамдесет учесница, а анкете на интернету су показале да су шансе да Драгана однесе победу чак 92 одсто. Она је боје Србије и Црне Горе бранила и на Мисс Модел оф тхе Wорлд 2009. и Топ Модел оф тхе Wорлд 2010.

Са само једним кофером отишла у Америку

Након путовања по Европи донела је одлуку 2012. да свој живот спакује у само један кофер и пресели се у Америку како би тамо усавршила своје образовање и каријеру.

„У Америци сам први пут била када сам представљала Србију и Црну Гору на Мисс Универсе. Већ тада сам пожелела да се вратим. То се остварило 2012, када ми је било 23 године. Радну визу сам добила на основу каријере модела и одличног портфолија. Почетак је био веома тежак, али сам веровала да је срећа на мојој страни и постепено су стизали сјајни ангажмани“, рекла је једном приликом.

Године 2014. потписала је уговор са престижном модном агенцијом „Wилхелмина Моделс”. Током каријере, красила је многе насловне стране познатих магазина.

Године 2016. је дипломирала на смеру за дизајн аксесоара на Миами Интернатионал Университy оф Арт&Десигн у Мајамију. На факултету је затражила и добила позајмицу за студирање.

Удаја за признатог хирурга и рођење троје деце

Исте године упознала је човека свог живота – супруга Брета Болтона, једног од најпознатијих хирурга за трансплатацију косе, ког којег иду познате личности.

„Упознала сам га сасвим случајно, преко заједничког пријатеља. Након годину дана велике љубави добили смо сина Ника, две године касније девојчицу Ники, а потом и Луку."

Јуна 2021. Драгана је објавила аутобиографију „Мy Јоурнеy фром Сербиа то Америца“, са циљем да код оних који је буду читали пробуди мотивацију за успех и охрабри их да не стају док не остваре циљеве које зацртају.

У овој књизи она пружа увид у детаље свог животног пута, признајући да је свако такмичење за мис ког је била део оставило траг на њу и припремило је за разне ситуације са којима се касније сусрела.

Данас је успешна предузетница и модна дизајнерка аксесоара и ташни. Креирала је бренд под својим именом, а поред ташни креира и каишеве, ципеле и шешире за мушкарце и жене. Са супругом и децом живи у Мајамију у ексклузивној вили која има поглед који одузима дах.

„Мајами је рај на земљи где са мало финансија и солидним послом може да се ужива у лепоти града. Плажа, океан, тропско воће и тропска клима током целе године је оно што ме такође чини здравом. Свако има право на свој избор ја сам изабрала да живим здраво ту где сам сада“, рекла је у једном интервјуу.

Истопила је 35 килограма после порођаја

Некадашња манекенка и Мисс Универсе Сербиа 2004. године, Драгана Дујовић, успела је да после рођења својих малишана доведе линију до савршенства смршавши чак 35 килограма.

Драгана каже да то није био нимало лак процес.

„Сваки пут кад сам била у другом стању, јако сам се угојила. Управо у том периоду, између осталог, почела сам да једем огромне количине ајвара, без кога више и не могу. Моја деца накнадно нису ни имала избора, него да га заволе, а породица ми сваки месец из Србије шаље бар по 10 тегли", рекла је Драгана и открила како јој је пошло за руком да смрша више од 30 килограма.

„Мој рецепт су кокице и јогурт. Увек би ми требало око шест месеци да се вратим на килажу из периода када сам имала 20 година. Генетски имам еластичну кожу и атлетски сам грађена, што је сигурно олакашавајућа околност. Осим тога, имала сам лаке трудноће и скоро до самог краја сам, чак и тако огромна, трчала на траци“, открила је она и признала како је одувек желела велику породицу, а како њен супруг има три брата и сестру, жеље су им се поклопиле. Ипак, план није био да разлика међу њиховим малишанима буде тако мала.

„Мада сам желела троје деце, нисам замишљала да ће се све десити тако брзо. Мој муж је одушевљен и хтео би још деце. Након што смо добили првог сина Ника, размишљали смо о девојчици. Једва да је прошло осам месеци и само што сам скинула килограме, опет сам била трудна. Када смо добили Ники, са њима двома већ је био хаос и нисам ни размишљала о трећем детету у скорије време. Ипак, догодило се да останем трудна и искрено истовремено сам и плакала и смејала се када сам то сазнала. Лука нас је у сваком погледу потпуно изненадио, дошао је сасвим неочекивано и не личи ни на кога. Међутим, све је било у реду, јер ми је муж заиста велика подршка, толико да се чак и он угојио. Са 15 килограма вишка прошао је боље од мене, али било је као да је и он трудан“, рекла је она.

Како каже, тропска клима јој помаже да буде у топ форми.

„Овде не морате да вежбате нон-стоп да бисте били фит. Клима је таква да сам стално у некој акцији. Свакодневно сам напољу са децом, често смо у парку или их ставим у колица и џогирам, возим ролере, пливам. Идем на бикрам јогу која се ради на температури од 40 степени и то даје додатну чврстоћу мојим мишићима. Нисам оптерећена, али водим рачуна о исхрани. Једемо доста рибе и кувану храну, али не могу да одолим ни хамбургерима и кобасицама. Најважније је да сам срећна и уживам у животу, јер је то кључ свега „, искрена је Драгана.

(Задовољна)

БОНУС ВИДЕО: