Чувени Златан Ибрахимовић, један од најбољих европских фудбалера у историји, у више наврата је причао отворено о свом приватном животу и борбама које је у њему водио.

Од тешког детињства у сиромашној емигранској породици, крчењу свог пута до славе, до повреда које су га умало коштале каријере, имао је славни Ибра много тешких тренутака, али ништа не може да се упореди са страхом који је осетио када је његов син имао здравствене проблеме.

Фото: Профимедиа

 

 

Ибрахимовић је од 2002. у ванбрачној заједници с 11 година старијом Хеленом Сегер, с којом има синове Максимилијана и Винсента, а аутору Дејвиду Лагерканцу је за књигу "Ја сам Златан Ибрахимовић" причао о Максимилијановој битки коју је водио у првим данима живота.

Како је испричао, убрзо по рођењу, он је почео да губи на тежини и није прихватао храну.

– С Максијем је све било ново, а приметили смо да много повраћа. Није добијао на тежини, већ је губио. Нисмо разумели зашто, је ли то нормално? Непрекидно је повраћао, а нисмо знали разлог и мора ли баш толико. Разговарао сам с породицом, пријатељима, сви се ме тешили, причали да то није ништа страшно... Покушавао сам да се утешим – испричао је фудбалер.

Испоставило се Максимилијан има озбиљне проблеме са желуцем.

Фото: Профимедиа

 

 

– Цело тело ми је било у грчу. Никад се нисам осећао тако, ни приближно томе. Док нисам добио дете, био сам "господин недодирљиви". Могао сам да будем љут и луд, да показујем све емоције. И све је могло да се реши ако си чврст, истрајан, али ово није било ни слично томе. Био сам немоћан, једноставно ништа нисам могао да урадим. Макси је из дана у дан био све слабији, био је тако мали, примећивало се да је кост и кожа. Изгледао је као да живот жели да га напусти – поделио је Ибра.

Дечак је био хоспитализован, а Хелена је била с њим, када је позвала Златана и рекла му да дечак мора на хитну операцију желуца. У том тренутку, фудбалер се спремао за важну утакмицу и у бунилу је отишао у болницу.

Фото: Профимедиа

 

 

– Пута до болнице се ни не сећам. Сећам се само болничких ходника и мириса. Трчао сам и питао само где је, а онда су ме одвели до велике сале у којој је Макси лежао у инкубатору. Био је мањи него икада… Имао је цеви кроз тело и нос. Као да су ми истргли срце из груди. "Волим вас обоје. Ви сте ми све. Али ја ово не могу да издржим. Зови ме за све што треба", рекао сам Хелени и побегао одатле – искрен је био Ибрахмовић.

На срећу, операција је била успешна и све је протекло у најбољем реду, а Максимилијан је данас здрав и срећан дечак који иде татиним спортским стопама.

Фото: Профимедиа

 

 

– Макси и данас има ожиљак. Осећа се добро, као сва деца његовог узраста, али ја се често сетим тога. То ми даје другачији, бољи поглед на живот, искрен да будем – рекао је Ибрахимовић.

Пар је након Максимилијана добио и сина Винсента, који такође планира да се бави фудбалом.

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО: