Мајкл и Кристин Барнет су веровали да усвајају девојчицу од 6 година. Међутим, убрзо су почели да сумњају у њен узраст, што је довело до шокантне тврдње: да Наталија, која има облик хендикепа, па је због тога остала изразито малог раста, та болест се зове спондилоепифизеални. Она заправо само глуми дете - и да је заправо одрасла жена са злокобним намерама.

На ту тему снимљена је и документарна серија по њеном имену. Документарна серија садржи ексклузивне интервјуе са Барнетовима, као и члановима Наталијине усвојитељске породице, као и досад невиђене снимке.

Документарна серија садржи ексклузивне интервјуе са Барнетовима, као и члановима Наталијине усвојитељске породице, који су испричали како их је девојчица обманула.

Барнетови су тврдили да је Наталија покушала да им науди, као и њиховој биолошкој деци. Наталија је оптужена да је покушала да отрује Кристину кафом и убије је повлачећи је ка електричној ограду. Такође је оптужена да је ставила провидне шиљке на степениште окренуте према горе како би на њих нагазили.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

"Говорила је, и то и цртала, како ће побити све чланове породице, умотати их у ћебе и закопати у дворишту. Ноћу би стала крај кревета неког од нас и зурила. Нисмо смели да спавамо и крили смо се оштре предмете", прича Кристина. "Видела сам да ми у кафу сипа неку хемикалију, избељивач, средство за прање куће, нешто већ тако, и питала сам је 'шта то радиш?'. Одговорила ми је 'покушавам да те отрујем'."

Године 2012, две године након што је Наталија усвојена од стране Барнетових, пар је поднео захтев Марион Цоунтy Пробате суду да се њен годишњи узраст законски промени на 22 године, мењајући њен датум рођења из 2003. у 1989. годину.

Наредне године, пар се преселио са своја три сина у Канаду без ње, остављајући је саму у стану у Лафајету.

"Наталија је жена. Има менструацију и сталне зубе. Ни милиметар није порасла, а свакако би да је дете па макар и патуљастог раста. Лекари су потврдили да има тешко психолошко обољење од кога пате само одрасли. Она је искакала из аутомобила у покрету. Мазала је крв по огледалима и радила ствари за које је незамисливо да их дете ради", исповедала се Кристина.

Барнетови су пре овога били познати као суперродитељи који су учинили немогуће: свог аутистичног сина Џејка успели су толико да ишчупају из канџи тог поремећаја да је он са 12 година објавио свој први академски рад, а са 15 година се уписао на студије на престижном институту за физику! Кристина годинама пише књиге о одгајању деце, пре свега аутистичне.

Наталију су узели у мају 2010, а у новембру исте године су је усвојили. Није им сметало има генетички поремећај раста костију који изазива патуљасти раст. Није им сметало ни то што је документација која је стигла с њом из Украјине штура. По тим папирима, Наталија је у тренутку усвајања имала шест година: писало је да је рођена 4. септебра 2004. Дом јој је био потребан одмах јер је претходна усвојитељска породица изненада и беспоговорно одлучила да је врати.

"Наталија је биа невероватно нервозна. Било је јасно да ће јој бити потребно много пажње и бриге. Већ на паркингу смо схватили да не може да хода. То није писало у документима", објашњава Кристина. Наредних дана су је обасипали пажњом, водили у Дизниленд, уживала је у сладоледу, доброј храни, борби с јастуцима с тројицом браће.

Коначно, породични лекар Барнетових, др Ендру Мекларен, у марту 2012. написао је званичан изештај да Наталија засигурно није рођена 2003. и да се претвара да је дете. Написао је да је преварила и родитеље и њега и остале лекаре.

Суија Џералд Зор из Вишег суда округа Мерион у Индијанаполису пресудио је у јуну 2012. да се датум Наталијиног рођења преправи на 4. септембар 1989, што значи да је она у том тренутку имала 22 године!

Барнетови су је сместили у стан, помогли јој да добије личну карту и понудили да је пошаљу на факултет.

"Платила сам јој најам стана годину унапред. Урадила сам све што би свако урадио кад шаље дете на колеџ. Купила сам јој намештај и била сам оптимиста јер је имала конкретан план за даље. Имала је приход од социјалног и све што јој треба. Показала је да може сама да живи", причала је Кристина.

Барнетови су се 2013. преселила у Канаду, где је Џејк примјен на Институт за теоријску физику у Вотерлоу, а Наталија је наводно опет почела да се понаша као дете.

"Последњи пут кад смо се чуле, рекла ми је да кува шпагете за своју нову породицу", причала је тада Кристин.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Међутим, Наталија је у међувремену лагала полицију да је мала и остављена, а појавио се и један пар који је пристао да јој буду старатељи и тражио да се у документа врати Наталијин страри датум рођења - 2003. година.

На крају је полиција оптужила пар, који се развео 2014. године, за кривично дело занемаривања. Ухапшени су 2019. године, да би најпре Мајкл био ослобођен оптужби 2022. године, а у марту 2023. оптужбе против Кристине су одбачене.

У међувремену, Наталија је гостовала код др Фила јер је хтела да се чује и њена страна приче.

"Ништа од тога није истина, само сам желела да људи чују и моју страну", рекла је Наталија.

Јавност је остала подељена око целе приче и једни су веровали родитељима, други Наталији.

БОНУС ВИДЕО: