Новак Ђоковић продао је свој пентхаус у згради у луксузном насељу на Новом Београду, сазнаје Курир.

Фото: Профимедиа

 

Најбољи тенисер света је још 2018. купио последњи спрат у такозваној паметној згради који заузима 250 квадратних метара. Стан је у то време плаћен 545.000 евра, а недавно га је продао за милион евра. Стан се састоји од три спаваће собе, великог дневног боравка, три купатила и два гардеробера, трпезарије и кухиње.

- Новак и његова супруга Јелена у Београду имају довољно некретнина и сматрали су да је најбоље да стан у ком су често боравили продају. Продаја тенисерове некретнине није била оглашавана на сајтовима, већ је то ишло преко препоруке. Људи који су блиски Ђоковићима су је пазарили. О томе зна само њихов најужи круг блиских пријатеља - каже саговорник.

Ђоковић је у овом насељу био омиљени становник. Када би се вратио с неког пута, обично би играо тенис у комплексу с најмлађим комшијама.

Најбољи српски тенисер до прошле године је, према писању медија, зарадио 171.000.000 долара, и то само од тениских турнира. Ако се томе додају спонзорски уговори, његови приходи су неколико пута већи, па се често може чути да је Ноле намирио неколико наредних поколења.

Многи се питају где српски ас улаже толики новац, а то је углавном у некретнине, ресторане, фондацију и приватни бизнис, у који је укључена цела фамилија. Ђоковић већ годинама купује луксузне станове, апартмане, куће и виле по целом свету, а последња за коју се сазнало је у луксузном насељу у близини Кумбора у Црној Гори, где је летос боравио с породицом.

Фото: Профимедиа

 

Пре неколико година Новак је за скоро 10 милиона евра купио два пентхауса у Њујорку. Ова два велелепна стана је пазарио у истој згради у Великој јабуци. Као и многи спортисти, Ђоковић има дом у Монаку, монденској дестинацији за одабране. Новак и Јелена су код Руме, на Павловачком језеру, саградили велелепну вилу. Луксузна кућа се налази на имању од неколико хектара, док објекат има око 1.200 квадратних метара. Обухвата неколико спаваћих соба, више купатила, огромну трпезарију и кухињу, као и пространи паркинг.

Али то није све. Ђоковић је крајем 2020. купио вилу у Марбељи, а шпански медији су пренели да је српски тенисер за ову некретнину издвојио око 10.000.000 евра. Још једно имање су пазарили пре две године. Плац се простире на неколико хектара, а ту су претходно живели Елена и Југослав Карић.

Њих двоје су кућу после развода продали Новаку и Јелени за 2,9 милиона евра. Ђоковићи су у једном тренутку пожелели да имају и своје гнездо на Флориди. Пре неколико година они су купили стан у Мајами Бичу, усред парка од 35 хектара. Ова некретнина има панорамски балкон с ког се пружа поглед на Атлантски океан, залив, парк и град.