Мајка Низаминог оца Нусрета, смогла је снаге да исприча детаље кобног догађаја, а и да се присети последњег сусрета са унуком и њеном ћерком.

Неутешна бака, разговор започиње кроз сузе, и каже да јој се сваки дан враћа на ум снимак, који је Сулејмановић емитовао на свом профилу.

- Видела сам тај дан да цела породица избезумљено гледа неки снимак. Пришла сам и питала шта гледају, нису ми дали да видим и ја. Онда сам рекла "дајте ми да видим" и угледала нешто што ћу памтити док сам жива. Низама моја седела је на клупи, са вилицом која јој виси, а он монструм је пита "што си ме пријавила". Кратко му је рекла морала сам, а онда јој је пуцао у главу - отпочиње болну исповест бака Низаме Хећимовић.

Како каже, иако је у деветој деценији, памти последњи сусрет са унуком, и тврди да је тад наслућивала је да нешто није било у реду са њом.

Фото: Друштвене мреже

 

- Четри, пет дана пре него што ће је убити дошла је код нас са унуком. Била је сва преплашена. Питала сам је што си тако мршава, а она ми је рекла да не спава због детета. Говорила је у страху "морам ићи". Стала је на врата, узела унуку у наручје и рекла "хајде морамо да идемо". Пољубила ме је два пута и отишла. Нисам ни слутила да ће то бити наш последњи сусрет - присећа се кроз сузе Низамина бака за Ало!

Како прича, Низама је била остварена, имала своју кућу и ауто, а мисли да је монструм Нермин Сулејмановић, присило на брак.

- Ја сам је одхранила, она је живела у нашој кући, ја у приземљу она на спрату. Била је запослена. Радила је у конфекцији, била контролор. Имала свој ауто. Ништа јој од њега није требало. Кружиле су приче да Нермин није причао са родитељима, да их је тукао, али нико то није озбиљно схватао. И ето шта се десило - каже бака и додаје:

- Низамин отац, вратио се у Немачку да ради. Не може нико да се помири да је нема. Мајка је скоро дошла свести, пила је лекове, примала инјекције, и она је болесна - прича старица дрхтавим гласом, застаје и кроз јецаје објашњава.

Фото: Инстаграм принтскрин

 

- Низамина кћи је код њене сестре, она је добила старатељство. Мала девојчица добила је мамину пензију, уплаћује јој се на рачун. Продаћемо Низамин ауто, и два Нерминова, и све ставити на тај рачун - прича мајка Низаминог оца.

За Нермина Сулејмановића, није имала много да каже, само је кратко поручила.

- Сви су знали да је био лош, шта се деси Низами да је морала да пође за њега не знам. Он је био зао човек. Дрогирао се, био је главни дилер за Градачац. А овамо се правио, да једе своју храну, да не пије, не пуши, хтео је да остави слику о себи друкчију у друштву - додаје старица.

Закључује да је знала за проблем дошла би по унуку, и заштитила је.

- Да сам знала како живи заштитила би је, него нисам знала ништа до последњег дана. Све је било касно. Сада, шест месеци од кад се све то десило, сви ћуте, нико ништа не говори - закључује за Ало! Низамина бака.

Фото: Друштвене мреже

 

Подсетимо, кобног петка, 11. августа 2023. године, Нермин Сулејмановић се у преподневним часовима појавио испред куће Низамине тетке, у којој је била привремено пронашла уточиште. Према Зијадиним речима Нермин је почео да пуца чим је пришао кући. Низама се, када је схватила да је дошао, сакрила у собу Зијадиног сина Недима и закључала се.

Нермин је тада узео бебу и однео је до аутомобила, а потом се вратио у кућу по Низаму и почео крвнички да је бије.

Нермин је Низаму и дете потом одвео у једну викендицу у селу Сибовац надомак Градачца. Према речима власника викендице, Нермин није имао кључ нити дозволу да тамо иде. Остаје непознаница зашто је баш ту кућу одабрао, али спекулише се да је разлог тај што је склоњена од главног пута и окружена шумом.

Низами је пресудио на трему куће, док је убиство преносио уживо на Инстаграму. Снимак, који је у међувремену уклоњен, у датом тренутку гледало је више од 12.000 људи. На њему се могла видети Низама са тешким повредама по лицу и телу како седи на клупи на трему.

Сулејмановић је узео пиштољ са стола и рекао: "Е људи, видећете што никад нисте видели - убиство уживо. То је масакр."

Фото: Друштвене мреже

 

У позадини се чуло дете како плаче.

- Гледајте, кад имате посла с к***** која те пријави полицији", говорио је он, док је снимао супругу чије лице је било изобличено од повреда, а из уста јој је цурила крв.

- Ево, гледајте сада убиство уживо, лагано - рекао је потом убица.

- Је ли гледате? - поновио је.

Питао је несрећну жену зашто га је пријавила полицији, а она је одговорила да се бојала.

- Бојала сам се, бојала сам се за себе и дете - тешком муком изговорила је Низама, након чега јој је убица хладнокрвно испалио хитац у главу.

(Ало!)

БОНУС ВИДЕО: