У својој књизи "Урбане легенде", новинар Небојша Вуковић наводи да су њих двојица чак отворено мрзели, па чак и умрли у завади.

- Према мојим сабеседницима, Пају је излуђивала Чкаљина исквареност, надменост и склоност ка интригама којима је наводно био више него склон. Како је време пролазило њихова нетрпељивост се само увећавала, па су после ултра популарних "Камионџија", одбијали да се појаве у истој глумачкој подели и по цену да се одрекну астрономских хонорара. А прича се да су њих двојица по улози, у та времена шареног социјализма, могли да касирају чак по два ганц нова аутомобила. То тада себи нису могли да приуште ни озбиљни партијски моћници, а камоли председници општина. То је било незамисливо одбити, а поготово тек из чистог каприца - пише Вуковић.

Фото: Архив Новости

 

- Један од најпознатијих примера за ове тврдње је и заиста гледана серија "Више од игре", снимана 1975. године. Иначе, мало се зна да је та серија режисера Здравка Шотре била две године у такозваном бункеру, јер је по процени комунистичких цензора "величала предратну грађанску Србију". (...) Елем, и Паја и Чкаља су били предвиђени у првобитној Шотриној подели улога, само што су Вуисића стицајем, а тврде случајних околности првог обавестили и понудили му улогу бахатог локалног богаташа Александра Ћопића, званог Лека Банкрот. Као што је познато, а из чувених реприза то памтимо, хтели не хтели, за његовог кума и најбољег пријатеља предвиђен је лик Мирослава Илића надимком Гуливер, локалног власника биоскопа, фотографа и виђеног локалног шерета - наставља Вуковић.

Фото: Јутјуб принскрин/вмаријаа

 

- Е сад, Паја је улогу Леке Банкрота прихватио из прве, јер му је, као по навици, ваш и доста пара требало тих дана за градњу новог чамца. А Чкаља Петровић је, тврде, са жестоком индигнацијом одбио улогу Гуливера. Пре света што је прво питан "тај" Паја Вуисић, та "незналица и натуршчик" с којим више не би ни кафу попио, а не да му глуми кума, па и пријатеља. На срећу по цењено гледатељство, Никола Симић је сјајно искористио шансу с неба палу и одиграо Гуливера, за телевизијске анале.

Вуковић додаје да ни Пајина животна сапутница, Мирјана, која је била и филмски радник и члан екипа у многим филмовима, никада није имала прилику да упозна Чкаљу.

БОНУС ВИДЕО: