После њене смрти остали су велики хитови, а јавна тајна је била да неки текстови нису били у потпуности ауторски, већ је тражила помоћ од других аутора. Некима је дала новац, а неки од њих су то тражили да би им она касније помогла да се афирмишу. 

И за живота је ова тема била често покренута, али Марина није желела да о томе говори. Често је и демантовала неке наводе. 

Чувена Весна Поледица је изјавила да је Марина украла од ње неке текстове, док је Туцаковићева тврдила да се само послужила њеним идејама које је уредно платила 200 евра.

У емисији Црна хроника на Курир ТВ гостовао је чувени новинар, сценариста, редитељ и наратор многих документарно играних серија Драган Јаковољевић који је тврдио да Џејов хит "Недеља" није написала покојна Марина Туцаковић већ Џамба уз помоћ двојице музичара.

Марина је умрла, а после њене смрти се редакцији "Курира" јавила Д.З која је тврдила да је део Цециног хита "Маскарада",  заправо њен. 

- Почела сам да пишем поезију као средњошколка, и све сам записивала у мали црни роковник, од кога се никада нисам одвајала. Ту сам записивала своје мисли, кратке приче, али и песме. Било је ту много текстова, скоро стотину - започиње исповест Д. З.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/cecaraznatovic

 

Роковник у ком је записивала песме је нестао, а онда је открила како је дошао у Маринине руке:

- Супруг и ја смо се дружили с дечком који се у то време дружио с тадашњим момком Дивне Карлеуше. Он се хвалио да познаје Марину и да јој продаје своје текстове. Како је тврдио, он је Марини писао 10 текстова за тадашњих 50 марака, а она је користила делове и од комбинације више стихова правила је један текст, који би касније постао велики хит. Тада сам се и ја, наивна, похвалила мојим талентом за писање, показала му роковник и неке од својих текстова, међу којима је био и текст за песму "Маскарада". То вече смо се дружили и разговарали целу ноћ и ја сам потпуно заборавила да сам му показивала роковник. Међутим, после неколико дана схватила сам да га нема. Било ми је јасно да је роковник остао код њега, али је он тврдио да не зна ништа о томе. Помирила сам се са тим и кренула да пишем нове песме.

Велики шок је био када је чула свој део текста у Цецином хиту "Маскарада": 

- Овај мој текст је настао неколико година раније, крајње спонтано. Инспирација за текст ми је била журка на коју нисам отишла и понашање мојих пријатеља који су носили фигуративно маске - фолиранти и дволичне особе. Оно што је Марина "украла" од мене је наслов песме и стихови "Жив се човек на све навикне, па ваљда ћу и ја, ако Бог да", као и рефрен "Добро дошли, другови, на нашу малу маскараду, позивнице имате, најбоље је то у граду...". Касније је Марина узевши моју основну идеју, додала остале стихове и направила хит за сва времена - прича саговорница.

Потом је открила зашто је тек после Маринине смрти открила своју причу: 

- То што је моја песма завршила у Марининим рукама за мене је само комплимент. Само је она могла да од више различитих песама и аутора направи хит за сва времена. Ипак, желела сам да ова прича изађе у јавност, јер сам код вас прочитала и да су песме "Тихи убица", "Једна ноћ за кајање" и "Казино" Јелене Карлеуше заправо текстови Милоша Рогановића, на којима је била потписана Марина. Та његова прича ме је подсетила на мој случај, због чега сам се растужила и желела да моју причу поделим са јавношћу - завршава Д.З.

БОНУС ВИДЕО: