- Посебно нам импонује чињеница да ће се на утакмици у Стокхолму од активног играња опростити звезда европског и светског фудбала Златан Ибрахимовић - објавио је ФСС.

На седници Извршног одбора у Спортском центру у Старој Пазови, којом је председавао Драган Џајић, донето је неколико важних одлука. Чланови ИО су на почетку седнице још једном поздравили одлуку УЕФА да се следећи Конгрес европске куће фудбала одржи по први пут у Београду, 3. априла 2025. године.

Донета је одлука о продужењу уговора селектору женске репрезентације до 17 година, Александру Петровићу, а да се за координатора инструкторске службе именује члан младе репрезентације која је 2004. године освојила сребро на Европском првенству, Бојан Незири.

Дата је пуна подршка Судијској комисији на челу са Дејаном Сантрачем, док је иступ у медијима Фудбалског клуба Нови Пазар оцењен као неприхватљив и тендециозан. Прихваћен је извештај Пројектног тима о припреми Стратегије ФСС за период 2024-2028, као и информацију о покретању ‘ФСС-Ливе’ апликације, прве таквог типа на нашем тржишту.

Такође, чланови Извршног одбора информисани су о програму припрема за ЕУРО 2024. и уједно верификовали уговоре за одигравање пријатељских утакмица против Русије (21. марта), Кипра (25. марта), Аустрије (4. јуна) и Шведске (8. јуна). Фудбалски савез Србије ће инкасирати значајна средства од прихода са сва четири меча.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".