Портал Јутарњи лист објавио је текст под насловом "Лепити Цецине плакате по Загребу је исто као да лепиш плакате Еве Браун у Израелу", инспирисан тиме што су у главном граду Хрватске претходних дана били постављени билборди Ражнатовићеве као најава за концерт у Марибору.

Фото: АТА имагес

 

Текст је потписао Томислав Чадеж, а садржај би се могао препричати у једној реченици. Укратко, Светлана Цеца Ражнатовић је удовица Жељка Ражнатовића Аркана, ратног злочинца који је ратовао у Хрватској, пљачкао и радио још свашта. Углавном, наратив који се о њему добро зна. Овде је кључна реченица која је завршила у наслову, а то је поређење Светлане Ражнатовић са Евом Браун, Хитлеровом супругом.

ФОТО: Јутарњи лист

 

Политички аналитичар Бранко Радун истиче да је страшно поређење Цеце с нацистима.

- Нисам неки њен фан, али ово је заиста страшно и представља поруку Србима. Да није Српкиња и да није из Србије, не би имала никакав проблем, па чија год жена да је била. То што је пореде с нацистима порука је да заправо пореде Србе с нацистима, хоће да кажу да је српска фолк музика израз неке српске агресије на Хрватску, односно да је за њих опасна. Нарочито ти бранитељи који покушавају да све хрватско одвоје од српског и да буду "чисти" Хрвати без икаквих примеса српског - каже Радун за Курир.

Подсећа да су Хрвати још деведесетих година потпуно забранили српску музику у свим медијима, као и одржавање наступа.

- После је, након 2000-их, мало ослабило то, али и даље постоји тај тренд протеривања. Посебно им је на удару био турбо-фолк и то је и данас присутно. У параноји су да ако Хрвати буду слушали фолк, да ће постати ако не Срби, а оно просрпски оријентисани, што је, наравно, потпуна будалаштина. Али од почетка сукоба њима је фолк музика на удару - констатовао је Радун.

(КУРИР) хттпс://www.курир.рс/старс/4353778/хрватски-медији-цецу-разнатовиц-упоредили-са-хитлеровом-зеном