Маринку је породица увек била на првом месту, те се увек трудио да своје синове одржи на окупу, па самим тим они се и дан данас држе заједно и посећују.

Ипак, јавност је увек интригирао однос са Маринковим ванбрачним сином, који се никада није експонирао у јавности. Дарио се након певачеве смрти опростио од њега емотивном поруком.

"Тешка срца говорим збогом легенди. Почивај у миру, тата. Волим те. Пази на нас док се не сретнемо поново", написао је он.

Дарио је био у сјајном односу са са оцем и полубраћом, а за то је највише заслужна Славица Рокивћ, супруга певача која је одувек словила за посебну жену којој је на првом месту увек био склад у породици.

 


Иначе, Маринко је 1980. године имао авантуру из које је рођен његов најстарији син Дарио. Године 1984. Маринко упознај Славицу, са којом се потом венчао и добио сина Николу, а две године касније Марка.

Маринко је једном проговорио о афери из које је добио дете

"То се десило... Мислим десило се како се десио. Он се родио из неког, да кажем, сусрета. То није била веза нити забављање, па ја једноставно нисам био сигуран да је дете моје. И зато сам рекао да ми је тад била та памет ја бих одмах отишао и проверио. Међутим, младост, лудост... Ја тад нисам био ни ожењен", испричао је Маринко својевремено за медије.

Славица је добила велику подршку и симпатије јавности када је наговорила Маринка да призна Дариа, сина којег је добио у ванбрачној вези, који данас са целом породицом, а поготово са браћом, има хармоничан однос.

 


За разлику од неких својих колега, Маринко никада није желео да оповргне очинство, те је отворено признао да има наследника који је рођен у Сарајеву, иако је веза са његовом мајком Милом била кратког даха.

"Мама ми је рекла да идемо да упознам оца. Био сам узбуђен, било је лепо. Када смо се угледали, он ме је загрлио и пољубио. Следећи пут смо се видели у Београду, када сам имао девет година, тада сам се већ мало опустио", испричао је једном приликом Дарио, који се давних дана са мајком одселио у Канаду.

Мада нису имали заједничко детињство, Никола, Марко и Дарио имају веома близак однос и посећују се кад год могу: "За то што смо овакав 'тројац' можда је најзаслужнија њихова мајка Славица. Водила ме је са њима на летовање, на Маринков новогодишњи наступ... Свака јој част, неко други ме не би тако прихватио".

Дарио о оцу

Дарио је са Маринком био у контакту до његове смрти.

"Био је јако поносан на све нас, шта смо постигли и како смо добри родитељи према нашој деци. Велика је ствар што смо блиски. И моја, Маркова и Никоилна деца су блиска. Синови не слушају Маринкове песме, јер не говоре српски, али су свесни да је њихов деда био велика звезда", открио је Дарио и признао: "Од оца сам наследио да сам вредан, али не и таленат за певање".

Дарио и данас живи у Канади, оженио Португалком Надиом која му је подарила два сина: Ромеа и Матеа.

Иначе, Славица се увек трудила да не прави разлику између Николе, Марка и Дара.

 

 

"Кажу да крушка не може да падне испод дрвета јабуке. За вашег оца и мене породица је била светиња. Поносна сам мајка јер сте ти, Марко и Дарио са својим предивним женама и дечицом направили мале храмове љубави од својих породичних гнезда где свака молитва из срца и душе прераста у животну радост", поручила је Славица и додала:

"Радујмо се заједно, децо моја драга", речи су које је Славице Роквић упутила и Маринковом ванбрачном сину. Она је овим гестом одушевила кориснике Инстаграма и добила велики број лајкова за коментар.