Наиме, брутални напад, према овој оптужници, догодио се у околини Загреба 21. октобра, пола сата иза поноћи, када су 30-годишњак и његов пријатељ пресрели на улици аутомобил којим је управљала 30-годишњакова бивша супруга. Зауставили су испред ње своје возило, тако да није могла да настави вожњу.

Уследило је иживљавање током којег су двојица мушкараца претила жени.

Прво је њен бивши муж почео песницама да удара по стаклу возачевих врата. Од силине удараца оно је пукло, а у наредном тренутку истргнуо је и кваку.

Кад је коначно успео да отвори врата више пута је ударио бившу супругу у стомак. Све време ју је вређао: "Убићу те ј.... ти м.... к.... убићу те".

У исто време његов пријатељ је пришао женином возилу са сувозачеве стране. И он је лупао по стаклу све док није пукло. Нападнута жена уплашила се за живот па је све пријавила полицији, а касније је утврђено и да је на њеном аутомобилу направљена штета од готово 2.500 евра.

За насилног бившег мужа тужилаштво тражи 10 месеци затвора, а за његовог пријатеља осам месеци условно на две године.

Оптужени 30-годишњак признао је да је оштетио возило своје бивше супруге, али тврди да јој није претио. Негира и да јој је нанео било какве повреде. Уверавао је истражитеље да је само хтео да разговара с бившом партнерком о инциденту што га је његов кум, који је у овом случају такође оптужен, доживео те вечери у ноћном клубу.

Међутим, његов кум је након хапшења све признао. Није, каже, добро видео што је радио његов пријатељ пошто га је неко раније у клубу попрскао сузавцем по очима.

О свему је сведочила и сама жртва. Поновила је оптужбе против бившег мужа, који јој је претио да ће је убити називајући је погрдним именима.

- Кум га је некако одвукао, а мени је рекао да останем у аутомобилу док они не оду - присетила се. Одмах је звала и полицију, а лекари у болници утврдили су да је лакше повређена.

Све је потврдило и њених двоје пријатеља који су то вече били с њом у аутомобилу, док је отац другооптуженог, који је такође био на месту догађаја уверавао истражитеље да није чуо никакве претње нити је видео да је ико икога ударио.

Међу доказима приложенима уз оптужницу налази се и медицинска документација према којој је жртва задобила контузију трбушног зида, те леве стране грудног коша.

Њеном бившем мужу утврђена је концентрација алкохола у крви од 1,71 промил, док је његов кум одбио алкотестирање.

(Индекс.хр)

БОНУС ВИДЕО: