Међутим, када се довезао ближе, схватио је да је девојка већ једном ногом прекорачила ограду моста, у том моменту, он јој је прошао поред ње, али се потом у рикверц вратио ка њој.

Кнежевић, који је иначе бивши припадник Министарства унутрашњих послова, знао је како се у оваквим ситуацијама поступа и позвао је полицију.

"Све време ми је говорила да идем"

- Када сам отворио врата почео сам да причам са њом, питао због чега је тако касно напољу и да ли јој треба превоз до куће, а она је мени све време говорила да идем, на шта сам јој рекао да нећу отићи - објаснио је за портал 021.рс.

Како је Кнежевић даље објаснио, у оваквим ситуацијама битно је да се са особом не разговара о самој ситуацији, већ да се прича о нечему што би им скренуло пажњу од проблема због ког се налазе ту.

Питао је да запале по једну цигарету

Током разговора, како каже, приметио је да се девојка опушта и да креће са њим да комуницира, што му је био добар знак. Потом ју је упитао да ли жели са њим да запали по једну цигарету, на шта је она пристала.

- Ја сам узео цигаре из аутомобила и пришао јој, али сам дошао до мале ограде, никако нисам прелазио преко, до те високе ограде како од страха она не би скочила, ту су увек у питању секунде. Потом се сама вратила на другу страну и ми смо заједно запалили цигарету и наставили разговор - каже он за "021.рс".

Након десетак минута се појавила и патрола полиције која је узела изјаву од Кнежевића, након чега је он наставио странку да вози у Сремску Каменицу. Вожњу јој није наплатио.

Истиче да је захвалан и својим колегама који су му помогли, а који су били забринути и за њега.

СОС телефон за помоћ особама које размишљају о самоубиству

Број 0800/309-309, опција 1, СОС телефон је који ради 24 сата, а на који се јављају стручњаци за спречавање самоубиства - лекари Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

Служба ургентне психијатрије прима пацијенте 24 сата без заказивања, без књижице и без плаћања, а Центар за ментално здравље од 9 до 18 прима без заказивања.

Уколико вам је потребна помоћ, сваког дана можете позвати и волонтере Центра "Срце" од 14 до 23 часа на број телефона 0800-300-303 или им се обратити мејлом на вања@центарсрце.орг, као и преко чета на сајту www.центарсрце.орг.

Волонтери разговарају с људима који су усамљени, узнемирени, повређени, тужни, очајни, несигурни.

(021.рс)

БОНУС ВИДЕО: