"Полицијски службеници Полицијске управе загребачке довршили су криминалистичко истраживање над 24-годишњакињом и 23-годишњакињом, због сумње да је 24-годишњакиња починила кривично дело Напад на службену особу на штету полицијског службеника Полицијске управе загребачке, а обе прекршај из Закона о прекршајима против јавног реда и мира. Наиме, 11. фебруара 2024. године око 6.35 сати у хотелу, у Загребу, на Трњу, полицијски службеници поступали су по дојави запослених у хотелу због наводног нарушавања јавног реда и мира двоје гостију, млађих женских особа”, наводи се у полицијском саопштењу.

Доласком на место догађаја потврђено је да су починиле прекршаје из Закона о прекршајима против јавног реда и мира у видно алкохолисаном стању те им је речено да морају поћи с полицијским службеницима у полицијску станицу.

Пијана угризла полицајца

Затим је, како се наводи, 24-годишња девојка ујела полицајца док је била у полицијском аутомобилу.

“Приликом вожње у службеном полицијском возилу старија девојка је са задњег седишта кренула рукама према врату полицијског службеника који је возио службено полицијско возило у чему је спречена од стране другог полицијског службеника који је ставио своју руку испред ње с обзиром на то да је седео поред ње на задњем седишту. Одмах потом осумњичена је полицијског службеника који је седео поред ње неколико пута угризла за руку на шта је други полицијски службеник зауставио аутомобил и над осумњиченом употребио средства присиле (телесну снагу и средства за везивање) ради одбијања напада. У овом догађају полицијски службеник је лакше повеђен”, наводи се у саопштењу.

(Индеx.хр)

БОНУС ВИДЕО: