На вечни починак кошаркашког аса испратили су чланови породице, бројни пријатељи али и велика имена из света спорта.

Дејан Милојевић рођен је у Београду 15. априла 1977. године. Иза себе је оставио сина Николу, ћерку Машу и супругу Наташу.

Преминуо је 17. јануара у Солт Лејк Ситију, непосредно након што је доживео срчани удар током вечере са сарадницима из Голден Стејта.

Фото: АТА имагес

 

 

Вест о смрти Дејана Милојевића растужила је многе, а од њега су се на друштвеним мрежама опростиле бројне познате личности.

Комеморација Дејану Милојевићу одржана је у Скупштини града када је његов пријатељ и бивши саиграч, Милан Мића Радовановић одржао говор.

- Човек са интегритетом, имао је снагу, стално је радио и стајао на земљи, спроводио план. Са 19 година ми је рекао да ће се оженити у 21. години, да ће играти у Партизану, да ће развити кошаркашку академију.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

 

Нажалост то није остварио. Многи су пратили његову трансформацију. Држао је породицу чврсто уз себе. Интересовала га је економија, програмирање, дружио се са научницима и програмерима у Калифорнији. По многим стварима је био познат.

Било је потребно да се забораве сујете, симболика је што је сахрана на црвено слобо, на Три јераха. Три свеца са различитим врлинама. Увек ћемо те се сећати и бићеш део нас. Почивај у миру и нека ти је вечна слава.

(Сторy)