Принц Хари је имао 20 година када је британски The Sun објавио његову фотографију на насловној страни у нацистичкој униформи и са великим црвеним кукастим крстом.  Принц је ту униформу одабрао за костимографију, чија је тема била "домородци и колоније".

- То је вероватно била једна од највећих грешака у мом животу. Било ме је тако срамота након тога - рекао је у документарцу "Хари и Меган".

 

 

Он је у својој књизи "Spare" написао да су главни кривци за све његов брат, принц Вилијам и снаја Кејт Мидлтон, који су такође били на тој костимографској забави. У једном делу књиге Хари је открио да је био растрган између нацистичке и пилотске униформе, преноси Блиц жена.

- Позвао сам Вилија и Кејт и питао их шта мисле, а они су ми рекли да треба да носим нацистичку униформу - написао је он и додао да ју је потом испробао пред њима и да су били одушевљени.

Наводно је због њиховог ентузијазма одабрао нацистичку униформу. Иначе, Вилијам је на тој забави носио костим лава домаће израде.

Фото: Профимедиа

 

Подсетимо, почетком овог месеца Харијевом оцу, краљу Чарлсу је дијагностикован рак и он је почео са лечењем, саопштила је Бакингемска палата петог фебруара.

Краљ се недавно први пут огласио након што је јавности саопштено да му је дијагностификован облик рака.

Након неколико дана ћутње, он се обратио јавности поводом обележавања 50 година независности државе Гренаде. Краљ им је послао "честитке и топле и добре жеље". Током говора је истакао да му је жао што лично не присуствује оваквој церемонији, као и да га за Гренаду вежу посебне успомене јер ју је посетио пре пет година.

Фото: Профимедиа

 

- Могу само да кажем колико ми је жао што не могу лично да будем с вама како бисмо обележили ову важну прекретницу - рекао је.

Краљ ће одложиће своје јавне ангажмане, те се не зна када ће се тачно вратити свим својим краљевским дужностима. Међутим, наставиће с недељним састанцима с премијером.

Остатак његових дужности би могли да преузму принц Вилијам и краљица Камила. Краљ је прошле године извршио чак 516 јавних ангажмана, укључујући 94 путовања.

БОНУС ВИДЕО: