Џеназа намаз почео је у његовој породичној кући, одакле се потом кренуло до џамије у Ђерекару. Од мдадића су се опростили његови најмилији - отац Шемсо, мајка Фатима, три брата и три сестре, као и многобројна родбина и пријатељи.

- Нисам могла да се одвојим од Нусретовог тела - рекла је за "Новости" једна од Нусретових рођака кроз сузе. - И даље не могу да верујем шта нас је снашло, какав губитак, велика туга. Нусрет је био млад, диван момак, добар, вредан дечко. Од толиких слободних и младих девојака, он нађе да буде са разведеном женом, заљубио се и навукао себи проблеме. Али опет, зар тако да му ураде? То нису људи, то су звери.

О Нусретовој смрти иначе, појављивале су се опречне информације. Он је, волшебно нестао пре неколико дана, да би 10. фебруара, његово беживотно тело било нађено у бунару и тада је установљено да је у питању убиство, највероватније из страсти или освете.

Новопазарска полиција брзо је реаговала и за врло краткјо време, идентификовала осумњичене за свирепо убиство момка са Пештера.

Фото: Друштвене мреже

 

Полиција је, по налогу тужилаштава, ухапсила Ријалду Х. (27) из Сјенице због сумње да је извршила непријављивање припремања кривичног дела.

Пре ње, у руке полиције "пали" су и Е.Х. (40) из Новог Пазара, као и Е. Џ. (19) из Сјенице, за које се сумња да су, у саизвршилаштву, починили тешко убиство Нусрета Дестановића.

Свим трома је по налогу новопазарског тужилаштва одређен притвор до 30 дана.

Ипак, главни осумњичени за овај злочин су, према првим незваничним информацијама из истраге, управо Ријалда Х. и њен бивши супруг Сеад Ж. који је још увек у бекству и за којим је расписана потрага. Незванично, он је одмах после убиства побегао у Немачку, где има родбину.

Шта се догодило показаће истрага, али извештаји којим за сада располажу надлежни, указују на то да је Дестановић био у повременом контакту с Ријалдом Х., што је наводно, изазвало љубомору код њеног бившег мужа Сеада.

Ријалда и Сеад, како сазнајемо, живели су у Сарајеву пре него што су се развели

- После развода, Ријалда се са двоје деце преселила назад у село Биоц на Пештеру - каже наш извор. - Једно од њене деце има здравствених проблема, што је додатно отежало њену ситуацију. Локална заједница и добри људи помогли су Ријалди да се настани, изградивши јој две собе са ходником. Онда је, причало се, некако ушла у незваничну везу са младим Нусретом, као и да им је Сеад обома, због тога више пута претио и слао ружне и претеће поруке...

Истрага још увек покушава да утврди мотиве и прецизне околности које су довели до овог трагичног догађаја, као и улогу коју су осумњичени имали у смрти Дестановића, а локалне власти и полиција апелују на све који имају било какве информације да се јаве и допринесу расветљавању овог немилог догађаја, који је веома потресао и изазвао шок међу грађанима.

Фото: Друштвене мреже

 

За сада се верује да је трагични след догађаја започео када је, пре неколико дана, Нусрет примио поруку са Ријалдиног телефона. У поруци је, наводно, Ријалда позивала Нусрета да дође до ње, али сумња сњ да је није она послала, него друга особа. Нусрет, ништа не сумњајући, одазвао се позиву, али уместо очекиваног сусрета, дочекала га је заседа.

Као је за сада утврђено, на договореном месту, уместо Ријалде, 8. фебруара у вечерњим сатима, Нусрета су сачекала тројица мушкараца који су га брутално претукли, а онда га је један од њих, верује се Ријалдин бивши муж, избо оштрим предметом, вероватно ножем и онда - бацили у бунар и побегли.

РАЗГОВОР СА БРАТОМ

Истражни органи дошли су, како сазнајемо, и у посед снимка разговора, који је наводно тајно снимљен, непосредно пре хапшења једног од осумњичених. У напетој атмосфери, брат убијеног, у потрази за Нусретом којег нема 2 дана и који се не јавља на телефонске позиве, у поменутом разговору тражи одговоре на питања која муче његову породицу.

Детаљи тог разговора указују на то да је Сеад, лично али и преко саизвршилаца у овом гнусном злочину, отворено оптужуживао Ријалду Х. за превару, и зато претио Нусрету и његовој породици.

Сеад је, иначе, како незванично сазнајемо, после развода често претио Ријалди, али и не само Нусрету, него и неким другим мушкарцима који су били у њеном животу или у вези.

СНИМЦИ ОТКРИЛИ УБИЦЕ?

У јавност су доспела два видео снимка која приказују шта је претходило убиству Нусрета Дестановића. На снимцима се види како "голф 4" улази у двориште једне зграде, окреће се и паркира. Из другог аутомобила излази Сеад Ж., трчи према сувозачевом месту "голфа", и тамо оштрим предметом, задаје више убода Дестановићу. У Деастановићевом "голфу" постоје трагови крви који, као и видео снимак и фотографије унутрашњости возила,представљају необорив доказ против Сеада Ж. да је убио Нусрета.

Према незваничним информацијама, Сеад Ж.и Е.Џ. су најпре претукли Дестановића а онда га насилно увукли у "пасат", који је у власништву Ријалдиног бившег, одвезли и бацили у бунар.

На другом снимку, забележеном након убиства, види се како Сеад Ж. мирно пије воду са пиштоља у аутоперионици, да би нешто касније, позвао брата убијеног Нусрета и тврдио како није крив.

БОНУС ВИДЕО: