Када идемо на венчање, већина не би двапут размишљала о томе да следи правила која су млада и младожења поставили у позивници, било да је реч о кодексу одевања, правилима о довођењу још једне особе или забрани довођења деце. Но, једна млада била је присиљена да избаци целу супругову породицу са свог венчања након што су намерно игнорисали њена правила и прешли њене границе - што је укључивало и долазак на догађај у белом, пише британски Мирор.

Жена је објаснила да породица њеног супруга има дугогодишњу традицију венчања која је у супротности са већином западњачких венчања, укључујући прављење домаће торте у лиму уместо свадбене торте на спратове, да гости буду одевени у бело и да сва деца из породице иду до олтара заједно са младом. 

Млада и младожења су се сложили да им породица направи домаћу торту, али су забранили ношење белих одела те су одлучили да организују венчање без деце. И док су мислили да су њихове жеље услишане, згрозили су се када је младожењина породица намерно прекршила сва правила.

Фото: Профимедиа

 

У објави на Редиту, млада је написала: "Бенова породица има много чудних традиција и током година сам их подносила и прихватила. Оне укључују домаћу торту у тесту уместо професионалне свадбене торте, да су гости у потпуно белој одећи и да сва деца ходају до олтара и бацају цвеће уместо да имају једну одређену цвећарку или цвећара. Међутим, желела сам да дан мог венчања буде добар за све, па смо направили неке компромисе. Могли смо да поједемо домаћу торту, али обе стране су морале да се сложе око укуса и дизајна. Свако је могао да носи шта жели, осим беле боје, а на венчању неће бити деце. Разговарали смо с обе наше породице и сви су се сложили да су та правила и границе у реду, или смо барем тако мислили."

На дан венчања, младина породица била је "одевена прикладно" и јасно је следила смернице, али младожењина породица није - јер су стигли у белом и довели сву своју децу. Додала је: "Дошао је дан венчања, а моја страна породице била је прикладно одевена, није било деце, све је ишло одлично. Затим је дошла Бенова породица. Било је пуно деце и беба и сви су носили потпуно бело. Очигледно је да су њихове традиције биле важније од онога што сам ја хтела. Само су три особе заправо поштовале постављена правила - супружници Бенове браће и сестара. Бен и ја смо били понижени. Одмах смо их избацили и допустили троје људи који су следили правила да остану, али они су отишли са својим партнерима, што нам није сметало. Венчање се одвијало нормално, али чинило се да је уништено. На крају смо отказали прославу која је требало да се одржи дан касније, јер су се неки чланови његове породице ушуњали унутра. Након што смо се вратили с меденог месеца, обоје су нас грдили чланови његове породице и заправо, сада нас избегавају. Осећам се кривим што им не допуштам да практикују своју традицију."

Фото: Профимедиа

 

Коментатори објаве били су чврсто на младиној страни, а многи од њих били су збуњени поступцима породице. Једна је особа написала: "То је ваше венчање и ваша правила. Могли су да траже да их укључе, али требало би се придржавати одлуке младе и младожење." Док је друга корисница додала: "Ви и ваш супруг сте постигли компромис и све стране су морале да поштују ​​границе које сте поставили. Ово је венчање, а не рођенданска забава. Ја лично не бих пристала ни на торту."

БОНУС ВИДЕО: