У брдско-планинским пределима југозападне и јужне Србије дуваће умерен и јак, краткотрајно и олујни, југозападни и јужни ветар, а такође ће и у току ноћи на југу дувати јак југоисточни ветар, са олујним ударима.

- Током вечери облачно, понегде са слабом кишом, осим на југоистоку и истоку где ће бити суво. У брдско-планинским пределима југозападне и јужне Србије дуваће умерен и јак, краткотрајно и олујни, југозападни и јужни ветар. Такође, на југу Баната дуваће јак југоисточни ветар, током ноћи са олујним ударима - стоји у РХМЗ најави.

Сутра топло и ветровито, на југу са кишом

И сутра ће се задржати натпросечно топло са максималним температурама од 13 до 21 °С, али и ветровито време. Дуваће умерен и јак јужни и југозападни, у кошавском подручју југоисточни ветар.

Како су најавили метеоролози, дуваће умерен и јак јужни и југозападни, у кошавском подручју југоисточни ветар. Олујни удари ветра очекују се у брдско-планинским пределима Динарског подручја, на југу Баната и у доњем Подунављу, киша ће претежно падати на југозападу Србије, нарочито у пограничном делу са Црном Гором, а повремено се очекује и у осталим пределима јужне Србије, као и на северу Војводине, али слабијег интензитета, док ће у остатку земље бити локална и краткотрајна појава, па се ће се задржати углавном суво.

Почетком следеће седмице облачно и хладније са честом појавом кише у свим крајевима.

Упаљен метеоаларм

Подсетимо, у западној и југозападној Србији, као и на простору КиМ упаљен је жути метеоаларм због јаког ветра, а то значи да време може бити потенцијално опасно.

- Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике - навели су раније на сајту РХМЗ.

БОНУС ВИДЕО: ПОТОПЉЕНИ ПУТЕВИ, АУТОМОБИЛИ ПОД ВОДОМ - Ванредна ситуација на југу Индије