Данас у Србији умерено до потпуно облачно и топло време са јаким ветром. 

Очекује се слаба киша на југу земље, температура ће се кретати од три до 22 степена Целзијуса. Олујни удари ветра очекују се на брдско-планинским пределима у западној и југозападној Србији упаљен је метео аларм због јаког ветра. Најнижа температура кретаће се од три до 14 степени Целзијусових, а највиша дневна од 16 до 22 степена.

У Београду данас потпуно облачно и натпросечно топло време, уз умерен и јак јужни и југоисточни ветар. Слаба краткотрајна киша очекује се увече. Најнижа температура кретаће се од девет до 14 степени Целзијусових, а највиша дневна око 20 степени.

Како је РХМЗ саопштио, најтоплије је у Лозници, где је у шест сати већ измерено 16 степени. Пожега је на другом месту са 15 степени у плусу, док је у Новом Саду и Куршумлији измерено 14, а у Београду степен мање. Најхладније је на Копаонику (2 степена).

Падавине прво на југозападу Србије

Време до краја недеље натпросечно топло - максимална температура од 16 до 22 °. Дуваће умерен и јак јужни и југозападни, у кошавском подручју југоисточни ветар. 

Олујни удари ветра данас се очекују у брдско-планинским пределима Динарског подручја, а сутра и на југу Баната и у доњем Подунавлју, киша ће претежно падати на југозападу Србије, нарочито у пограничном делу са Црном Гором, а повремено се очекује и у Војводини, али слабијег интензитета, док ће у остатку землје бити локална и краткотрајна појава, па се ће се задржати углавном суво. Почетком следеће седмице облачно и хладније са честом појавом кише у свим крајевима.

Упаљен метео аларм

У западној и југозападној Србији, као и на простору КиМ упаљен је жути метеоаларм због јаког ветра, а то значи да време може бити потенцијално опасно.

- Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике - наводе на сајту РХМЗ.

БОНУС ВИДЕО: