На дан рођења, 25. јануара, одиграо је своју последњу позоришну представу у сталном радном односу у  позоришту "Бошко Буха", коме је приступио на позив свог кума Милорада Мандића Манде.

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

Зоран Цвијановић не крије да одлазак из театра који му је много дао изазива у  њему посебне емоције, ипак у његовом случају то не мења много.

Једном глумац, до краја живота глумац - једна је од парола којима се Зоран води. С тога нико не сумња да ће и као пензионер наставити да ради на посебним пројектима ван званичног театра, једно је сигурно - код куће неће седети, јер га место не држи и неопходна му је сврха.

Прву улогу одиграо је у филму "Сутјеска". Студије је окончао на класи професора Јефтића заједно са Булетом Гонцићем, Сузаном Петричевић, Брстином, Соњом Савић и Жарком Лаушевићем.

У шали воли да каже да је глумац епизодних улога, те да се у тој кожи осећа најбоље.

- Људи ме више памте по епизодама. И сам сам се трудио да будем епизодиста. Играо сам и велике улоге, али некако сам више волео те мале које сам осећао као свој терен. С друге стране, опет можеш да помогнеш филму и серији. Епизодисти су најбољи играчи у тиму јер играју добро одбрану. Они никад нису популарни, ни у првом плану, али врло су корисни. Мени се то увек некако више свиђало - казао је својевремено за "Курир" глумац, којем ће пензионерски дани засигурно пријати.

Фото: АТА имагес

 

 

Када се дознало да је Зоран Цвијановић пензионисан, многе колеге, па и читава јавност, запитали су се колика то пензија следује уметнику после толико година рада.

Ако се узме у обзир повећање плате на 100.000 динара првацима, вероватно ће драмски уметник располагати са отприлике 70.000 динара.

БОНУС ВИДЕО: