Када је испитивач сео у аутомобил, приметио је комадиће гумице за брисање испод својих ногу, а потом је оборио девојку на испиту јер је "аутомобил био прљав и неспреман за вожњу". Пол Тарнер, отац 17-годишње девојке, рекао је да комадићи гумице уопште нису били од његове ћерке јер аутомобил у који је села није њен, већ испитивачев. Једном од испитивача остали су трагови гумице јер су брисали нешто у свом записнику.

- Није као да су биле празне конзерве или смеће свуда. Цела ситуација је сулуда. Расправљали су десет минута, али није попустио. Пала је испит а да није ни возила. Била је жалосна и у сузама, а није успела да добије ни повраћај новца који је тражила јер прилику за испит практично није ни добила - рекао је Пол Тарнер.

Фото: Профимедиа

 

Возачки испит у Енглеској тренутно кошта 64 фунте, а чека се месецима, што само отежава полагање јер пролази пуно времена без вожње. 

- Моја ћерка је толико штедела за ово. Баш је неправедно - закључује отац, а из агенције за вожњу и сигурност возила кажу: - Издате су смернице да се аутомобили који се користе на возачким испитима морају очистити пре теста како би се смањила могућност заразе корона вирусом. То се мора поштовати.

БОНУС ВИДЕО: