Пар је прво добипо сина коме су дали име Константин, а пре два дана је поносна мајка на свет донела још једног дечака коме су дали име Кирил. 

Име је несвакидашње, па је Кристина на свом Инстаграм профилу решила да открије како су дошли до тог заједничког имена. Дечак је тежак више од три килограма, а дугачак око 50 цантиметара. 

Фото: Инстаграм принтскрин/kristina_spalevic

 

- Кирил је мушко име настало од грчке речи "кyрос" што значи газда, господин. Други облици овог имена су Кир, Кира, Кирило, Киро, Кића, Кићина и Кићо. Е, овако: многи се чуде избору имена. То сам видела по коментарима, али сам навикла да се све што има везе са Кристијаном и са мном преувеличава и да покушава да се унакази. Прво, ја нисам уопште тип особе која измишља топлу воду. Нити сам име изабрала да би се о њему толико причало. Да сам то хтела, дала бих му име Кристијан. Као што знате, код нас су сва имена у кући на слово "К". Укључујући дете, 5 паса, тако да нисам хтела да издвајам овог бебача. А избор је јако мали. Мени су се, иначе, допадала имена: Александар, Тадеј, Иринеј и Алексеј, али нису на слово "К". Прелиставали смо црквени календар и налетели и на имена Кирил, Козма и Кипријан. Име кирил је однело победу када смо погледали значења на "Гоогле-у. Оно што је дефинитивно пресудило, процените и ви сами. На ово сам "случајно" налетела и тако је пресудило да се малац зове Кирил.
П.С. име код нас јесте ретко али је прелепо - рекла је Кристина и додала објашњење.

Фото: Инстаграм принтскрин/kristina_spalevic

 

- Протосинђел Кирил Цветковић (Баошић, 1791 - 28.09.1857). Кирил је рођен као Константин у свештеничкој фамилији у Баошићу у Боки, селу на обали, које је у време Млечана припадало Топаљској комунитади 1791. године, а крштен је 15-ог септембра исте године у баошићкој цркви Светог Оца Николаја. Главни извор за животопис оца Кирила је његова Аутобиографија коју је писао у затворима Аустрије - пише у објашњењу

БОНУС ВИДЕО: