Пре неколико дана, Цеца се похвалила како је на суђењу добила Александра Милића Милија и да су они сада сувласници фонограмима над њеним албумима. 

Сада се огласио и Милијев адвокат који је поручио да суђење није готово, па поменуо остале извођаче које је Цеца наводно оштетила: 

- Грубо су повређена права не само мојих клијената већ и осам других аутора који су створили ту каријеру, као што су Доца Иванковић (четири албума), Љиљана Јорговановић и многи други - навео је адвокат Милан Јакшић.

Породицу покојног Добривоја Доце Иванковића, који је Цеци писао хитове на првих неколико албума, заступа највећа паблишерска кућа на овим просторима Цоннецт нетwорк. Они штите права преко 100 композитора, међу којима је и Александар Милић, као и преко 90.000 ауторских дела.

Владимир је истакао да буи Цеца могла да одговара кривично због непоштовања закона.

- Светлана на свом јутјуб каналу има подигнуте концерте, узиво извођења, новогодишње програме и све што нема везе са првим снимком (фонограм) наших клијената, на пример Милија, а за тако нешто јој треба ауторска дозвола истог, коју она не поседује. Значи бесправно је подигла садржај, монетизовала га... Правно "интеркативно чини дело доступним" и тако врши низ повреда ауторских права, члан 17 ЗАСП. Успут нису заобишли ни КЗ 198, 199 Кривични закон, па је тако господин Мили могао и кривичну тужбу да поднесе. Члан 199 Кривичног закона каже "ко неовлашћено објави, сними, умножи или на други начин јавно саопшти у целини или делимично ауторско дело, интерпретацију, фонограм, видеограм, емисију, рачунарски програм или базу података казниће се затвором до три године". У ставу 2. овог члана наводи се "ако је дело из ст.1 и 2 овог члана учињено у намери прибављања имовинске користи за себе или другог учинилац ће се казнити затвором од шест месеци до пет година - навео је директор фирме Цоннецт нетwорк.

Фото: АТА имагес

 

Ошетећени аутори би могли да угасе Ражнатовићкин јутјуб канал, а Цецин тим штити и Александра Радуловића Футу, који јој је прошле године угасио канал на овој платформи.

- Аутори могу оборити Светланин Јутјуб канал јер власништво над фонограмима није њено, причам у име наших аутора, него је власништво ПГП и осталих издавачких кућа, али нам то није била намера и нисмо радикализовали случај, ипак би било срамота да једна од највећих балканских звезда нема свој јутјуб канал. Њен тим штити и Александра Радуловића Футу и били су немилосрдни према Јелени Карлеуши. За разлику од њих нама је последња опција дигитална опомена, народски речено рушење канала. Али свако има своју политику пословања - истакао је Марић за Курир.

БОНУС ВИДЕО: