- На путу смо ка потпуној победи. Она је ту, на дохват руке - рекао је Нетанијаху на конференцији за медије и додао да предвиђа да ће рат бити готов за ''неколико месеци'', а не неколико година, преноси Тајмс оф Израел.

Поновио је да су циљеви Израела у рату ''уништење Хамаса, враћање талаца и стварање ситуације да Појас Газе више не буде претња по Израел''.

Он је досадашње деловање израелске војске назвао ''достигнућа без преседана'', посебно похваливши оно што је Израел постигао портив Хамаса.

Најавио је да ће, након града Кан Јуниса, фокус војске израела бити на пограничном граду Рафа.

- Настављамо до краја. Нема другог решења осим потпуне победе - рекао је Нетанијаху и додао да је ''дан после рата'' заправо ''дан после Хамаса''.

Он је истакао да је потребно наћи и решење за проблеме на граници Израела и Либана, одакле су десетине хиљада Израелаца побегле због гранатирања либанске милитантне групе Хезболах.

Навео је и да Израел не може толерисати да има близу 100.000 евакуисаних у својој земљи и да његови непријатељи знају да ће се морати пронаћи решење, било дипломатско или војно.

БОНУС ВИДЕО: