Србија је разочарала у Дејвис купу против Словачке и то је значило испадање из елите, па тако следе мечеви у плеј-офу за Светску групу овог такмичења. Од 13. до 15. септембра најбољи српски тенисери имаће прилику да пред својом публиком играју балкански дерби против Грчке - што би требало да подразумева долазак Стефаноса Циципаса.

"Добили смо неугодног противника, јер имају сјајног играча Стефаноса Циципаса. Сви знају за њега. Добра околност је што поред њега немају врхунске тенисере. Његов млађи брат је у Топ 100 у дублу и браћа Циципас умеју да одиграју добро у том сегменту. Што се нас тиче, морамо да покажемо квалитет на терену, да дамо све од себе. Играмо поново код куће. Наше је да се што боље припремимо до септембра и да заборавимо два болна пораза, у Краљеву од Словачке и од Италије у Малаги и да кренемо на боље", казао је селектор Виктор Троицки после жреба за плеј-оф Дејвис купа.

Фото: Профимедиа

 

 

 

Остаје да се види да ли ће Србија и овога пута бити без помоћи Новака Ђоковића који се није званично "повукао" из државног тима, али ће уочи мечева за опстанак у Дејвис купу играти УС Опен.

Фото: Профимедиа

 

 

Парови плеј-офа Светске групе 1 су Србија - Грчка, Хрватска - Литванија, Шведска - Индија, Казахстан - Данска, Пољска - Кореја, Швајцарска - Перу, Египат - Мађарска, Норвешка - Португалија, Аустрија - Турска, Кинески Тајпех - Босна и Херцеговина, Израел - Украјина и Јапан - Колумбија.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".