Месец, планета која симболизује наша осећања, налази се тренутно у Јарцу, где повољно утиче на Јарчеве, Бикове и Девице.

Месец у Јарцу је астролошки период који се односи на време када Месец пролази кроз знак Јарца. Ово је време када се карактеристике Јарца могу појавити у емоционалном и интуитивном искуству људи.

Док је Месец био у Стрелцу, били смо и физички и духовно немирни... и оптимистични.

Фото: Shutterstock

 

 

Од када борави у озбиљном Јарцу, већина ће бити резервисана, озбиљна и врло опрезна. Многи ће своја осећања потиснути. Да, тешко Месец овде показује осећања....а и ми са њим.

Међутим та потиснута осећања могла су бити изражена кроз хумор, један врло специфичан хумор. Осећања под утицајем ове енергије суздржана, помало шкрта. Неко ће се повући, јер неће желети да се излаже, многи могу бити рањиви. Али и одговорни као и сам Сатурн владаоц Јарца. Поглед на живот нешто реалнији, многи ће правити планове, неке дугорочније планове на реалној основи. Амбиција многима неће бити страна.

Међутим на неке друге ова енергија може деловати супротно и неки од вас могу осетити тугу и меланхолију..

. Месец у Јарцу....дужност зове. Бићемо свесни и ограничења времена. Многи ће схватити како га мало има, мало за све што је потребно урадити. Ова енергија иначе воли и да планира унапред. Још је ту и жеља за успехом, дугорочним послвима и активностима. И ко се снађе благо њему. Каријера у првом плану....продуктивност. И прошлост присутна, негде притиска. Могуће су и неке препреке од раније сада актуелне. И за све то је потребна дисциплина, стрпљење, што срећом ова енергија и пружа....

Можда ћете бити штедљивији него иначе, многи постају свесни да је штедња добра ствар, само има ли шта да се уштеди. Имаћемо више енергије да схватимо шта има трајну вредност. Амбиције, постају реалније, и планови посебно они везани за каријеру и послове којим се бавимо. Време да се стави прст на чело и размисли на дуже стазе и где је добро утрошити време, енергију, амбиције, шта је вредно пажње и шта може донети реалне резултате! Другим речима ово је добро време да се преузме контрола у неким сегментима живота, пре свега у каријери али и тамо где вам се налази кућа Јарца кроз коју транзитира Месец....

За неког ово је време да се погледа стварности у очи, тако да је могуће и да понеко осети неку врсту ограничења, кочнице, туге.....

Многи би могли бити из неког разлога нерасположени, чак и ако нема опипљивог разлога за то....

Ово је време песимизма. Реагујемо суздржано, тешко нам је да се опустимо, постајемо опрезни да не би били повређени. Сигурније је да размишљамо о каријери и да се окренемо амбицијама, посебно ка материјалним аспектима наших живота. Месец је овде амбициозан, и многи су били фокусирани на бизнис и каријеру..

Фото: Профимедиа

 

 

Иако можемо бити усмерени на своје циљеве и обавезе, Месец у Јарцу може такође резултирати емотивном затвореношћу. Можемо се осећати дистанцирано или резервисано у емоционалним изражавањима, тежећи ка контроли својих осећања.

Током овог периода, можемо осећати јачу потребу за признањем и поштовањем од других. Могући су осећаји фрустрације ако се наш труд и рад не препознају или цене онако како бисмо желели.

Емоције под утицајем Месеца у Јарцу често се изражавају на практичан и рационалан начин. Можемо бити склони анализирању својих осећања и тражењу практичних решења за емотивне изазове.

Ове карактеристике Месеца у Јарцу могу утицати на начин на који доживљавамо и обрађујемо своје емоционално искуство током овог периода.

БОНУС ВИДЕО: