Награду од пола милиона долара нуде детективи како би се решило убиство Радојка Ђорђевића које није решено 40 година.

Радојко Ђорђевић, истакнути члан српске заједнице у Сиднеју, пронађен је мртав са ранама од ватреног оружја поред пута Саут Марулан у Марулану 31. јануара 1985. године, преноси 9News.

Фото: NSW police

 

Обдукција је показала да је Ђорђевић погођен три пута у врат и грудни кош. Његова супруга је пријавила нестанак 26. јануара 1985. године, пошто се није појавио на догађају у Канбери како је планирано.

Сада полиција нуди 500.000 долара за сваку информацију која може да доведе до хапшења убице.

Фото: NSW police

 

- Иако породица није у могућности да буде присутна, изразили су искрену жељу да добију неке одговоре у овом случају - рекла је вд надзорника детектива Вирџинија Горман.

- Људи сада могу да причају о стварима о којима тада не би причали, можда је реч о људима који су сада покојни, али то није важно јер породица треба да зна шта се десило њиховом оцу и мужу.

У извештају мртвозорника је процењено да је Ђорђевић преминуо између 21.30 сати 24. јануара и 11.00 сати 31. јануара те године. Ђорђевић је био председник Слободне српске православне цркве и био је познати члан локалне српске заједнице, што је навело полицију да верује да је убиство можда било политички мотивисано.

Фото: NSW police

 

- Југославија је 1985. године била у процесу распарчавања, било је разних различитих сукоба унутар саме српске заједнице - рекла је Горман.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: