Вест да је српски глумац Милош Биковић избачен из популарне америчке серије "Бели лотос", наишла је на велики одјек у јавности.

Овај случај коментарисали су у јутарњем програму Ева Рас, глумица и Драган Раденовић, академик.

Ева Рас је се осврнула на случај који се водио против Бранислава Лечића и рекла да је вређа поступак који је тада према њемим речима Биковић начинио:

- Нисам ни са ким дискутовала и не занима ме шта Холивуд ради, а имам јако негативно искуство са Биковићем. Мене јако вређа да је пре три године кад је Лечић био нападнут Биковић потписао петицију против Лечића да он не сме да игра представе. Тад се није дигла оваква прашина. Испоставило се да је Лечић невин. Ви тад нисте на то обраћали пажњу. Ја сам била као бела врана која није бранила само Лечића него сам бранила и Биковића и себе.

Фото: АТА имагес, Профимедиа

 

 

Изразила је став да је одлука америчке компаније ХБО да откаже ангажман српском глумцу у складу са политиком САД и да је то легитимно.

- Немојте ми објашњавати да може бити демократије где ви можете бити против своје земље и политике своје земље. Ако је Америка на страни Украјине, а неко је у Русији велика звезда, то је што су урадили је нормално - рекла је Рас и додала:

Фото: АТА имагес

 

 

- Биковић ће и даље бити добар глумац као што је био, а видим да у новинама пише да то и није нека улога. Наши медији су феноменални. Кажу мања улога гуруа који је склон флертовањима. Ја живим у овој земљи. И мене јако боли да неко ко је направио каријеру у овој земљи и у овом граду може бити одбачен као што је Лечић био одбачен. Ми смо сматрали да је то нормално.

Раденовић је овај случај поставио у контекст глобалног сукоба између култура:

- Ово што видимо јесте сукоб цивилизација у оквирима култура. Овде је реч о сукобу културе и некултуре. Основа култре је морал, а некултуре неморал. Имао сам прлику да се сусрећем са значајним људума из Холивуда и да у видим да је Америка у великој мери Холивуд. Ово није због тога питање глумачко нити питање везано за једну личност, већ је реч о конкретном цивилизацијском ставу.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: