Хрватска полиција је у уторак у 23.50 примила пријаву за насиље у породици. Полиција је одмах изашла на лице места и испред породичне куће затекла жену са видљивим повредама.

Потом су ушли у кућу у покушају да пронађу насилника. Он није био ту, али су у кући приметили мртвог пса. Полицији је одмах постало јасно да је Фирић побегао, па је за њим расписана потрага.

- Обавештавамо вас да је мушкарац, који се доводи у везу са догађајем од 30. јануара 2024. године, у којем је жена задобила тешку телесну повреду, под полицијским надзором, а против њега је у току кривична истрага - објавила је Сплитско-далматинска полиција.

Пре 7 година починио стравичан злочин

Како је писао "Далматински портал", Фирићу ово није први инцидент овог типа. Пре седам година претукао је супругу на игралишту, а потом се са малолетном ћерком затворио у кућу и претио да ће убити себе и њу. Са собом је имао и аутоматску пушку.

Тада је подигнута интервентна и специјална полиција, а преговори са Фирићем трајали су пет сати.

Фото: ПУ Сплитско-далматинска

 

Како сазнаје исти портал, јуче је 59-годишњи Давор Фирић у више наврата најављивао предају, али се то није догодило, па је полиција закључила да их одуговлачи и купује време.

Синоћ је расписана потерница и објављена његова фотографија, а са обзиром на насилничку прошлост бегунца, за њим су трагале све расположиве снаге.

Посвађао се са партнерком на журки, и његови синови познати полицији

Фирић се, како незванично сазнаје "Далматински портал", посвађао са партнером по повратку кући са журке у Дугопољу. Жени је сломио нос и нанео јој тешке повреде ока, а поломљен је и скочни зглоб.

Његови синови су такође познати полицији и судовима. Наиме, како преносе тамошњи медији, један син је убио човека, други је учествовао у великој тучи навијача Партизана и годину дана касније преминуо претрчавајући преко ауто-пута.

Сандро Фирић је недавно осуђен на 12 година затвора за убиство Бранка Мијатовића. Према оптужници, млађи Фирић је пуцао у аутомобил 2021. године након свађе због наводног новчаног дуга. Потом је хицем у главу избацио Мијатовића из аутомобила и оставио га да лежи на старом клишком путу.

Други син Анте Фирић био је члан "Сплитске експедиције" током нереда на Партизановом стадиону у Београду, где је тим из Хрватске учествовао у великој тучи између фракција Партизанових навијача Гробара на самом стадиону.

Фото: МВ

 

Фото: Н. Параушић

 

Погинуо је пре пет година трчећи преко ауто-пута.

(Индекс.хр)

БОНУС ВИДЕО: