- Осумњичени се на саслушању бранио ћутањем, односно искористио је своје законско право да не изности одбрану - саопштено је из Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Наредбом о спровођењу истраге Бошку Б. се на терет ставља кривично дело тешко убиство.

Након саслушања тужилаштво је судији за претходни поступак Вишег суда у Београду предложило да осумњиченом одреди притвор да не би утицао на сведоке, да не би поновио кривично дело у кратком временском периоду и јер је за кривично дело које му се ставља на терет прописана казна затвора преко 10 година, а начин извршења или тежина последице кривичног дела су довели до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

- Сумња се да су претходно у више у наврата Бошко Б. и поменуто малолетно лице, одлазили на адресу оштећеног Ј.М. због неизмиреног дуга, где га нису затицали, па су његовој мајци претили нападом на живот сина - додаје се у саопштењу тужилаштва.

Фото: Друштвене мреже

 

Затим је, како се сумња, 1. фебруара 2024. године НН женска особа договорила састанак са Ј.М. и о томе обавестила осумњичене, који су на договорено место дошли носећи са собом ножеве.

Пошто је Ј.М. стигао на договорено место, осумњичени су након краће расправе извадили ножеве и задали убодну рану Б.Ј, док је Ј.М. почео да бежи.

- Бошко Б. и малолетник су га сустигли и задали му 15-ак убодних рана, услед којих је оштећени преминуо пре доласка хитне помоћи, док су се они дали у бекство - додаје се у саопштењу.

Ножеве су одбацили у канализациони шахт где су их пронашли полицијски службеници.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: