Дајемо вам универзалан прелив, који се користе за све врста пита. Стављајте га и у слане и у слатке пите од готових кора и одушевићете се резултатом. Рецепт за прелив:

Foto: Printskrin/Jutjub/ Home Made Recipes

 

Састојци:

  • 1 суви квасац
  • 2 шоље млека
  • 1 шоља уља
  • 7 кашика брашна
  • со или шећер (у зависности од тога да ли правите слатку или слану питу)

Пипрема:

Све састојке помешајте у чинији, добро их сједините. Сваку кору премажите прво овом смесом, па је нафилујте на уобичајен начин припремљеним филом који иде по вашем рецепту. Остатак прелива сипајте преко готове пите и оставите да пре печења одстоји 1,5 сат. Када је испечете, биће сочна и ваздушаста.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".