Како се наводи у конкурсу ове помоћи државе, циљ доделе бесповратних средстава је подршка женском предузетништву кроз реализацију иновативних идеја, унапређење пословног процеса, подстицање запошљавања и свеобухватне дигиталне трансформације у АП Војводини.

Секретаријат додељује укупно 7,3 милиона динара, од тога шест милиона динара за капиталне и 1,3 милиона динара за текуће субвенције.

Бесповратна средства се одобравају у висини до 90 одсто од фактурне, односно куповне вредности без ПДВ и без зависних трошкова набавке, услуга инсталације или обуке за коришћење, од најмање 80.000 до највише 400.000 динара.

Право учешћа на за ову помоћ државе имају предузетнице и привредна друштва са најмање 50 одсто у власништву жена, са седиштем или регистрованом пословном јединицом на територији Аутономне покрајине Војводине и да су уписани у АПР најкасније до 30. новембра 2023.

Учесници на Јавном конкурсу могу поднети само једну пријаву за једну намену.

Рок за подношење пријава је до 19. фебруара 2024. године и оне се достављају на адресу Покрајински секретаријат за привреду и туризам, Булевар Михајла Пупина 16, 21000 Нови Сад.

БОНУС ВИДЕО: