Госпођа Рит данас има 103 године, касније у фебруару прославиће 104, па се 48-годишњи адвокат из Естоније нада да ће ипак моћи да буде са њом том свечаном приликом. Проблем је што му аустралијске власти још нису одобриле нову визу. Иначе, госпођа Рит је већ била у вези са чланом породице Соесон, па Дејли мејл у причи о необичном пару истиче да је она својевремено била друга жена Мартовог деде!

- Оно што је започело као здрава веза коју сам имао са удовицом мог покојног деде полако се претворило у значајну везу пуну љубави - рекао је господин Соесон, који тражи стални боравак из Аустралије.

Наравно, он свој захтев заснива на чињеници да му је госпођа Рит партнер, али је његов последњи захтев за визу одбијен. Соесону није званично речено зашто, али је изнео мишљење да Министарство унутрашњих послова сумња у легитимност његове везе са 55 година старијом дамом.

- Јасно ми је да је разлика у годинама проблем за неке људе. Међутим, разлика у годинама ствара проблем када су у питању старије жене и млађи мушкарци. Када је обрнуто, нико се не осврће. Нажалост, не могу да променим тај став - рекао је Соесон у интервјуу за Дејли мејл.

Фото: Инстаграм принтскрин/ininferno

 

Предмет је изнео Управном апелационом суду, коме је присуствовао у среду у друштву своје вољене. Соесон је први пут упознао госпођу Рит почетком 1996. године, када је дошао у Аустралију да учи напредни енглески.

Знала је да је Март унук њеног покојног мужа Алфреда и позвала га је да остане у њеној кући у Банкстауну, југозападном Сиднеју. Није то била љубав на први поглед, ништа се између њих није догодило преко ноћи, али су се на крају спријатељили и веза је прерасла у романтичну везу.

- Понудила ми је смернице, подршку и дружење - написао је Соесон у правној изјави коју је поднео уз жалбу, додајући: - Изузетно сам уживао у својим посетама Аустралији и када сам је видео учинио сам да се осећам испуњеније и срећније у свом животу - рекао је Соесон, који је током година узео неколико годишњих одмора да посети своју вољену супругу у Сиднеју.

- Након што смо последњих пет празника провели заједно, веза између Елфриде и мене постала је изузетно интимна. Елфрида се потпуно заљубила у мене, као што сам се и ја заљубио у њу - навео је он у поменутој изјави.

БОНУС ВИДЕО: