Орест Дрималовски, 29-годишњи ТВ водитељ, изненадио је гледаоце када је на крају свог информативног програма "Прозор и чињенице" објавио да ће се придружити украјинској војсци. Његова одлука да одговори на мобилизацију и замени микрофон за пушку долази у тренутку када Украјина очајнички покушава да попуни своје редове на фронту и врати мушкарце који су отишли у иностранство на почетку рата.

Фото: Принтсцреен Ицт ТВ

 

- Време је да променим своје уобичајено место рада, овај удобни студио који волим, за војничку униформу - рекао је Дрималовски уживо у програму, те најавио да ће следеће недеље узети оружје у руке, захваливши гледаоцима на верности.

Током емисије, објашњавајући своју одлуку, истакао је да нема намеру да бежи у иностранство, као што су учинили стотине хиљада људи.

- Желим да радим у Украјини, желим да овде оснујем породицу и изградим свој посао, желим да моја будућа деца живе овде. За све ово да се оствари, држава мора бити сачувана. Да би се држава сачувала, треба се придружити војсци када је држави потребно. Логика је што је могуће једноставнија - истакао је водитељ.

Фото: Принтсцреен Ицт ТВ

 

Дрималовски је признао да га је страх и да се припремао за мобилизацију похађајући курс прве помоћи и обуку гашења пожара.

- Да ли је то довољно? Наравно да није. Желим да схватим мобилизацију као изазов. Покушаћу да константно унапређујем своје вештине како бих био што ефикаснији тамо где будем био - закључило је познато ТВ лице.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".