Аљона, како се зове, кроз вирални снимак је објаснила како постоји низ фактора због чега Руси нису баш расположени за причу. Према њеним речима, она и њени сународници, још увек се адаптирају на Србију Кроз низ разлога она је покушала све да појасни кроз стрес, познавање језика, већ постојећа пријатељства, различите културе, али и оно што ће многима у Србији можда засметати - разлог за упознавање који се не своди на реченицу Руси и Срби - браћа.

"Мени питају, зашто Руси тако су затворени и незаинтересовани за контакт са Србима? Ћао свима, ја сам Алена Рускина, сама живим у Београду и учим српски језик. Не могу да говорим у име свих Руса, али могу да објасним зашто је тако из мог угла.

Није нам иста култура

Прво, стрес. Већина Руса недавно се преселила у Србију. Пресељење није нимало једноставно. Треба да направиш документа, разумеш како све функционише и истовремено треба да радиш. Верујте ми, то је велики стрес и за комуникацију остаје мало времена.

Друго, језик. Можда људи мало знају енглески, а сасвим не знају српски. Можда би желела да разговарам с вама, али понекад једноставно не могу.

Треће, имају пријатеље Русе. Када имаш пријатеље овде, тешко је наћи мотивацију за упознавање нових људи.

"Немојте да се вређате"

Четврто, немамо сличну културу. Не питамо у Русији један другог "како си?" Ако питамо "како си ти?", желимо да имамо велики разговор. И због тога можете да помислите да смо затворени.

Пето, за упознавање је потребан разлог. На пример, заједнички догађај, заједнички пријатељи или нешто слично. Ово је моје мишљење зашто Руси изгледају као затворени људи.

Молим вас, не вређајте се. Прилагођавамо се новим земљама, трудимо се да изградимо нови живот овде. Нисмо против комуникације, само нам је потребно време. Напишите у коментарима шта мислите о томе и видимо се.", испричала је она у виралном снимку.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: