Рокер Бора Ђорђевић аутор је готово свих хитова Рибље чорбе, али и доста песама за извођаче народне музике, а не само што им је писао песме већ је неке од фолкера и опевао у нумери „Гастарбајтерска песма 2“ с краја 90-их.

Фото: АТА имагес

 

Један од стихова гласи „Пева хитић Миле Китић и наравно Џеј“, а Бора је сада објаснио како је добио инспирацију за ову тему.

-Сви смо ишли напоље да зарадимо коју кинту, и онда сам само набрајао кога сам видео на аеродрому. Врло лепо расположени и обучени смо одлазили петком, а враћали се изгужвани недељом, а ко је имао среће понедељком – испричао је Бора, који је признао да у почетку није желео да се потписује испод својих песама које је продавао фолкерима.

Фото: АТА имагес

 

- Па добро, то је било логично. Било ми је мало труба. Али после сам схватио да су то ипак квалитетни, добри текстови – додао је Бора.

Међу бројним хитовима и чувене градске песме „Стани мало кафански свирачу“ Бора је радио и нумере за великане који су и сами писали песме, попут легендарног Предрага Живковића Тозовца.

-Писао сам „Прескочићу тарабу и јарак“, за Тозовца „Воденичареву кћи“. Па има једна за Наду Топчагић „Ево мога бекрије“. Има једна и за Изворинку Блам (Изворинка Милошевић), немам појма како се зове нису то били велии хитови – издвојио је Бора неколико нумера.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".