Први састанак је пун узбуђења и неизвесности, али важно је да останете пажљиви и смирени како бисте приметили све могуће знакове упозорења које вам друга особа суптилно шаље.

Наравно, у почетној фази заљубљивања, тешко је прихватити да нам друга особа није баш идеалан партнер као што смо у почетку мислили, али боравак у таквој вези не доноси срећу. Наши пријатељи су драгоцен извор подршке у овим ситуацијама.

Вољени могу нам понудити објективну перспективу када нам је потребна јер нису емоционално везани за нашег новог партнера. Касније нас могу посаветовати како да водимо отворен разговор са партнером и како да поставимо сопствене личне границе, које су веома важне у односима.

Ово је пет најчешћих знакова упозорења које нам особа шаље на првом састанку.

Фото: Профимедиа

 

 

1. Непоштовање и непоштовање граница

 Ако ваш партнер не поштује ваше границе или показује неприкладно понашање, то може бити очигледан знак проблема. Обратите пажњу на гестове, коментаре или радње које превазилазе вашу зону удобности. Будите сигурни да сте особи јасно ставили до знања шта не одобравате, јер су личне границе субјективни конструкт и оно што вам смета можда не смета другој особи.

2. Недостатак емпатије

 Ако особа не показује интересовање за ваше приче, осећања или перспективе, то може указивати на недостатак емпатије . Емоционална повезаност је важна за успешну везу. Важно је да је ваш партнер заинтересован да сазна о вама и вашем начину размишљања, а ако не покаже исту радозналост, ту је из погрешних разлога.

3. Интензиван притисак или захтеви које не желимо да испунимо

Фото: Профимедиа

 

 

 Ако се осећате под притиском да брзо донесете одлуку или урадите нешто у чему се не осећате пријатно, особа има негативне мотиве. Важно је да правите корак по корак у вези и да се обоје осећате безбедно. Станите чврсто иза свог „не“ и побегните од ове особе што је пре могуће.

4. Велике разлике у вредностима и циљевима

 Ако приметите да имате фундаменталне разлике у вредностима или циљевима, то би могла бити црвена застава. Заједничке вредности често чине чврсту основу за усклађивање у вези. У почетку, бити толико различит може изгледати узбудљиво, али право је питање да ли таква веза уопште може да опстане када се појаве велике одлуке и планови. Вероватно не, зато будите опрезни и мудро процените шта је добро за вас.

5. Негативан став и песимистички поглед на свет

Негативни и песимистични људису прави отров и разлог зашто је живот са њима веома тежак. Такав став не доприноси напретку, успеху и срећи, а разговор са њима никада не би био задовољство. Пронађите некога са ким можете да растете и живите пуним плућима, а не некога ко вас стално вуче назад, што може бити случај са оваквим типовима људи.

(Sensa.hr)

БОНУС ВИДЕО: