Основни суд у Добоју њој је одредио малолетнички притвор до 30 дана због сумње да је помагала у злочину за који су осумњичени њена мајка А. К. (32) и њен млади љубавник Д. Л. (19).

- Притвор може трајати најдуже 30 дана, а контролу оправданости притвора сваких 10 дана ће проверавати надлежно веће Основног суда у Добоју - наводи извор АТВ-а.

У Окружном јавном тужилаштву у Добоју за АТВ кажу да им је полиција због тешког убиства Саше Кулишића доставила извештај против три особе и то А. К. (34), Д. Л. (19) и малолетнице, рођене 2009. године.

Фото: Фејсбук принтскрин/Nezavisne

 

Фото: Фејсбук принтскрин/Nezavisne

 

Фото: Друштвене мреже

 

Према незваничним информацијама, ћерка је осумњичена да је, по наговору мајке, оцу у пиће сипала лекове попут бенседина и лексилијума. Међутим, непознато је да ли је била упозната са пакленим планом који је њена мајка сковала.

Незванично сазнаје АТВ да је девојчица током саслушања сарађивала са истражиоцима, а наводно је била веома хладна. Истражиоци су стекли утисак да је и сама била заљубљена у Д. Л.

Из полиције је раније саопштено да је Кулишић пре убиства био омамљиван лековима који су му сипани у лимунаду и воду, а сумња се да је ћерка управо у томе учествовала.

- Она је дробила лекове у пиће оца. То је радила по инструкцијама мајке, наводи извор близак истрази.

Подсетимо, Кулишићево тело пронађено је у шуми недалеко од излетишта Преслица код Добоја. Био је наг, везан канапом и селотејп траком. Као директни извршилац убиства осумњичена је његова супруга, док се Д. Л. терети за саизвршилаштво и помагање злочина.

Фото: Друштвене мреже

 

Злочин је почињен 30. јануара око један сат иза поноћи, а полиција је пронашла доказе који указују да је све било детаљно планирано. Наводно је Кулишић, након што је омамљен лековима, нападнут у кревету. Сумња се да је у својој кући везан и убачен у аутомобил којим је превезен до шуме у којој је убијен ножем. Смртоносне повреде му је, како се сумња, задала супруга.

Обдукција је показала да су Кулишићу нанесене четири убодно-резне ране трбуха, услед чега је преминуо. Чека се и налаз токсиколошког вештачења како би се утврдило да ли је и чиме био омамљен.

Да је злочин био планиран потврђује и то да су А. К. и Д. Л. у Бањалуци изнајмили аутомобил и стан на дан. Ту су довезли њен аутомобил, да би се у Добој вратили изнајмљеним ”пежоом”. И у Добоју су рентирали друго возило. Након убиства поново су отишли за Бањалуку и вратили изнајмљени ”пежо”. Д. Л. је ухапшен у Добоју, а А. К. је лоцирана и ухапшена у изнајмљеном стану у Бањалуци.

(АТВ)

БОНУС ВИДЕО: