Како "Новости" незванично сазнају, шеф државе вечерас је, такође разговарао и са двојицом европских лидера, а за сутра је заказан и сусрет са руским амбасадором Александром Боцаном Харченком. Након ове интензивне дипломатске активности првог човека Србије, изазване суманутом одлуком владе Аљбина Куртија која прети да подстакне талас исељавња нашег народа из јужне покрајине, очекује се да ће се Вучић у наредних 48 сати обратити јавности и упознати грађане о најважнијим детаљима ове мучне серије разговора.

Колико је позиција наше земље деликатна сведочи и то што је Кабинет Председника Републике после вечерашњег састанка са представницима Квинте и ЕУ на Андрићевом венцу штуро саопштио:

- Обавештавамо јавност да неће бити никаквог саопштења са састанка који је Председник Вучић одржао са представницима Квинте и ЕУ. Свака формална реч била би сувишна.

Вучић се вечерас састао са амбасадорима земаља Квинте - Велике Британије, Француске, Италије и Немачке, шефом делегације Европске уније, као и представником амбасаде САД у Београду.

Састанку су присуствовали и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић и председник Извршног одбора Поштанске штедионице Бојан Кекић.

Подсетимо, власт у Приштини данас је одлучила да од сутра примени уредбу о укидању динара, упркос противљењу највећих светских сила, које је очигледно било само добро познати игроказ. Куртијева влада преломила је да од сутра средство плаћање на Косову и Метохији буде евро, с тим што се казне за непоштојање ове одлуке неће одмах примењивати.

БОНУС ВИДЕО: