Ујутру се очекује слаб и умерен мраз, по котлинама и долинама као и у нижим пределима понегде магла. Дуваће углавном слаб променљив ветар, увече на истоку у појачању, северозападни. Најнижа температура биће од минус 13 до минус два, а највиша од пет до девет степени.

У Београду ће након јутарњег мраза бити претежно сунчано током дана. Увече умерено наоблачење, али ће се задржати суво време. Најнижа температура биће од минус шест до минус два, а највиша око седам степени.

Србија у минусу

Према мерењима РХМЗ јутрос у шест сати цела Србија је била у минусу, а најхладније је било у Сјеници где је измерено минус 13, док је у Димитровграду било 10 степени испод нуле.

У Зајечару је измерено -9, у Пожеги и Куршумлији -8, а у Неогтину, Лесковцу и Врању било је -7.

Прогноза за прву декаду фебруара

Слаб и умерен јутарњи мраз интензитета у већем делу Србије од -9 до -1 °С очекује се још данас и сутра ујутро, а затим ће доћи до пораста јутарњих, а од суботе и дневних температура. По котлинама и долинама река, као и локално у нижим пределима краткотрајна магла.

У првој декади фебруара натпросечно топло, а краткотрајне падавине очекују се најпре у четвртак увече (1. фебруар) на северу Србије, у току ноћи и у петак (2. фебруар) понегде и у осталим крајевима (уз мало снега у планинским пределима). За викенд суво, а краткотрајна киша поново ће падати у понедељак само на североистоку земље.

Упаљен метео аларм

У целој Србији на снази је жути метео аларм због ниске температуре. Жуто упозорење значи да време може бизи потенцијално опасно: Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике.

БОНУС ВИДЕО: