Трагедија се догодила у 21.15 сати када су њих двојица била и стану настрадалог који већ неко време изнајмљује стан у улици 7. јул у Јагодини. Сумња се да је до несреће дошло у тренутку када је Милан Ј. показивао пријатељу ручну бомбу коју је имао код себе и вероватно је грешком активирао. Бомба је Милану разнела руку, а његов пријатељ је тешко повређен.

- Када се бомба активирала, стан и цела зграда су се затресли. Исправа нико од комшија није ни сумњао да је експлодирала бомба, јер забога ко још има бомбу код себе у стану. Житељи стамбене зграде су одмах излетели из својих станова на ходник и тада су видели да се ипак нешто страшно десило - каже извор за Курир и додаје:

- Чули су се јауци из Милановог стана, и комшије су позвале полицију и Хитну помоћ. Када су инспектори ушли у стан све је било испретурано од експлозије, крви и гелера од бомбе било је на све стране, а пријатељи су крварили. Јакимовски је нажалост, преминуо на лицу места, рука у којој је претходно држао бомбу била је разнесена. Док је његов пријатељ Жељко С. крвав лежао насред стана. Држао се за стомак и био је у скупљеном положају, али је био свестан. Наводно, тада је испричао како је дошло до активирања ручне бомбе.

Фото: Друштвене мреже

 

Како нам је даље објаснио саговорник, Милан J. је по налогу надлежног Вишег јавног тужилаштва у Јагодини одвезен на обдукцију која ће утврдити како и када је наступила смрт.

- Жељко С. је колима Хитне помоћи превезен у Клинички центар Крагујевац где су му констатоване тешке телесне повреде у пределу стомака и груди - каже извор и додаје:

- Породица настрадалог је од синоћ у шоку и не могу да поверују да су остали без Милана који је пре месец дана прославио 30. рођендан.

На Милановом профилу на друштвеним мрежама може се видети како он воли оружје с обзиром да је објављивао фотографије ватреног оружја.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: