Ћерка Славице и Бернија Еклстона рекла је у документарцу да након те пљачке увек размишља да ли је безбедна у својој кући чија се вредност процењује на 70 милиона фунти. Тамара Еклстон напоменула је да након тог догађаја више ниста неће бити исто као и да је прогањају лица лопова који су починили кривично дело.

- Животи мене и моје породице сигурно неће бити исти јер се сада сталном бринем. Бринем се око те једне ствари око које се пре нисам бринула, а то је да ли сам сигурна у сопственом дому. Бринула сам се због толико других сценарија, толико много других ситуација - рекла је Тамара.

У документарцу се види како је свака просторија у вили Тамаре Еклстон уништена, лопови су кроз башту упали у кућу, поломили прозоре и сломили сва врата на 57 соба. Тамара је за време пљачке, која се догодила у децембру 2019. године, са супругом и ћерком била на одмору у Финској.

Лопови су у кућу упали након што је она на друштвеним мрежама објавила да са својим мужем Џејем Рутландом и њиховом ћерком Софијом борави у Лапонији у Финској. Сигурносне камере показале су да су лопови истог дана када је она то открила, провалили у њену вилу. Један од радника обезбеђења који је те вечери надзирао њену кућу, отишао је до продавнице да купи пилетину што су лопови искористили да провале у скупоцени дом познате наследнице, преноси Daily mail.

Фото: Профимедиа

 

Радник обезбеђења их је на крају пронашао док су претурали Тамарину гардеробу. Међутим, успели су да побегну и да изнесу новац и дијаманте односно плен у вредности од 25 милиона фунти.

Детективи су током истраге открили да су лопови на лице места стигли таксијем. Полиција је потом пронашла таксисту који их је довезао до куће Тамаре Еклстон, а он им је рекао да их је након пљачке одвезао до хотела Хилтон у улици Парк Лејн у срцу лондонске градске четврти Вест Енд. Сигурносне камере су их потом снимиле како са торбама у рукама које су биле у власништву Бернијеве ћерке, улазе у други такси који их је одвезао у југоисточни део Лондона.

У нади да ће пронаћи било какав доказ, један од детектива који је радио на случају јавио се ланцу хотела и апартмана "ТЛК Апартментс". Рекли су му да својим гостима дају телефонски број на који могу да се јаве у случају невоље. Један од лопова који је опљачкао Тамару Еклстон послао је на тај телефонски број послао фотографију свог полног органа. Радник са рецепције хотела у којем су одсели, блокирао је број са којег му је стигла та фотографија И сачувао контакт под надимком "Чудак". 

- Чим сам то сазнао, знао сам да смо пронашли праву групу људи - рекао је у документарцу детектив Томас Гримсоу, преноси "The Sun".

Након што су сазнали број са којег је послата фотографија, полиција је убрзо ушла у траг Југославу Јовановићу који је хотелску собу у хотелском ланцу ТЛК Апартментс изнајмио помоћу своје важеће личне карте. Касније се сазнало да је Јовановић у Велику Британију дошао 30. новембра и да је земљу напустио 18. децембра,пет дана након пљачке. Полиција је открила да је Јовановић учествовао у пљачкама кућа покојног итајландског бизнисмена Вишаја Шриваданапраба, власника фудбалског клуба Лестер Сити и бившег фудбалера Франка Лампарда.

Полиција је затим установила да су у пљачки учествовали и Италијани Алесандро Малтезе и Алесандро Донати. Лопови су пронађени у Италији, одакле су изручени Великој Британији. Сва тројица признала су кривицу за тешке крађе које су починили између 29. новембра и 18. децембра 2019. године. Јовановић је признао и да је између 10. децембра 2019. и јануара 2020. године прао новац као и да је покушао да прода украдену имовину.

Јовановић је 15. новембра 2021. године осуђен на 11 година затвора док су остала два лопова истога дана осуђени на затворске казне од осам година и девет месеци. Даниел Вуковић јоји је четврти члан банде лопова који су опљачкали Тамару Еклстон још није није ухапшен.

(ЖенаБлиц)

БОНУС ВИДЕО: