Славни фудбалер, који је преминуо 29. децембра 2022. године, предмет је тужбе жене која тврди да је његова тајна ћерка.

Марија до Сокоро Азеведо, 60-годишња жена из унутрашњости Бразила, наложила је адвокату да захтева ексхумацију Пелеовог тела како би се утврдило очинство.

Марија је први пут покренула тужбу за утврђивање очинства пре пет година. Наводно је и славни фудбалер пристао на ДНК тест, али је његова смрт све зауставила.

Њен адвокат Маркос Фернандо дос Сантос Соуза изјавио је да су први тестови били негативни, али да је ДНК тест показао "велику могућност" крвне везе бразилског фудбалера и њеног клијента.

Фото: Инстаграм принтскрин/unanewsbahiauna

 

Додатну забуну у целој причи даје податак да је Пеле и кроз тестамент потврдио могућност да има још једно дете. Пеле се женио три пута и званично има седморо деце, укључујући и пасторку. Његово богатство у тренутку смрти се процењивало на нешто више од 91 милиона евра. Пеле је 30 одсто свог богатства оставио трећој супрузи Марики Аоки, 60 одсто је припало деци, а 10 одсто је поделио на двоје унучади.

Прошле године је објављено је Пеле по тестаменту оставио 15 милиона евра тајној ћерки.

Да ли је то баш Марија, остаје да се види. Она је у једној ТВ емисији у Бразилу изјавила да није заинтересована за новац, колико за "педигре", односно признање да је Пелеова ћерка. Испричала је и да њена мајка никада није рекла Пелеу да је затруднила с њим.

Фото: Профимедиа

 

Двоје Пелеове деце, Едињо Насименто и Флавија Кристина, пристали су на ДНК тестове након читања тестамента свог оца.

Адвокат Пелеове породице Аугусто Миљоли, међутим, поручује да ће они оспоризи сваки захтев за ексхумацију за ДНК тест.

(Курир спорт) 

БОНУС ВИДЕО: